47 de europarlamentari, scrisoare catre Guvernul Romaniei: Sunteti complici la incalcarea drepturilor omului. Acest lucru pune in pericol libertatea de circulatie a cetatenilor UE
Breaking News Externe

UE reia viata politica, dominata de perspectiva alegerilor din primavara pentru Parlamentul European

După pauza de vară, în UE se reia viața politică, dominată de perspectiva alegerilor din primăvară pentru Parlamentul European. Negocierile cu privire la posturile de top ale UE au început, notează presa europeană.

Și, după cum notează Eurotopics, care realizează un grupaj din presa europeană pe tema toamnei politice, mulți se tem că Europa se află în pregul unei campanii electorale pline de minciuni.

De exemplu, ziarul portughez Público se așteaptă la o campanie electorală dificilă:

„Guvernele și partidele politice se pregătesc pentru un an electoral european care va fi diferit de precedentele. Guvernele UE nu au învățat nimic din criza refugiaților care a zdruncinat Europa timp de cinci ani și a făcut ca imigrația să fie cel mai controversat subiect politic pe agenda UE – provocând schimbări profunde în peisajul politic. … Nimic nu este încă reglementat, iar premisele pentru dezvoltarea unei politici comune în materie de azil și imigrare sunt chiar mai dificile decât au fost înainte de începerea crizei. … Fără îndoială, aceasta va fi o luptă între deschidere și închidere, un „noi” împotriva ”lor”.

Lupta este continuă pentru toți cei care doresc ca Europa să rămână o uniune a națiunilor creștine și care se opun lui Emmanuel Macron și Angelei Merkel, scrie ziarul pro-guvernemental de la Budapesta Magyar Hírlap:

„Macron crede că națiunile sunt elemente ale trecutului și că ele stau în calea Statelor Unite ale Europei. El vrea să o înlocuiască pe o Angela Merkel slăbită, care se luptă pentru supraviețuirea politică, și să devină omul puternic european care ne va transforma națiunile culturale într-o masă plină culori multiple, dar controlată dintr-un pivot central. Cu toate acestea, se pare că nu numai maghiarii, polonezii, cehii, italienii, austriecii și bavarezii îl vor opri, dar, sperăm, și propriul său popor. Marea luptă care va dura până în luna mai a început”.

Vechea Europă ar murit, constată la rândul său Corriere della Sera:

„În Italia, ca și în alte țări ale UE, proeuropenii urmăresc să reformeze UE din interior, fără a arunca bebelușul odată cu apa de baie. … Spre deosebire de populiștii naționaliști, susținuți de o parte tot mare al populației, care doresc să preia controlul asupra centrului de comandă de la Bruxelles. Dar ei nu ne spun cum va arăta „noua lor” Europă, mai ales că ar trebui să recunoască faptul că această Europă ar putea fi cu greu compatibilă cu naționalismul lor radical. Prin urmare, o victorie a suveraniștilor nu ar duce la nașterea unei noi uniuni credibile care să preia moștenirea a 70 de ani de pace și condiții economice favorabile – ci doar la moartea vechii Europe”. (Sursa: Eurotopics).

Stiri pe aceeasi tema

Atacul din Siria: Rusia are o prima reactie si acuza Occidentul de aplicarea unui „scenariu pregatit dinainte”, avertizand ca vor fi „consecinte”

Ioana Badulescu

Patru persoane au murit in Italia dupa ce s-au infectat cu coronavirus. Cu peste 200 de persoane infectate, Italia devine cel mai mare focar de coronavirus din Europa

Cristiana Petrariu Bota

Parlamentul European a salutat hotararea Curtii Supreme de la Londra de a declara nelegala decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul Marii Britanii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult