Ultima zi in care romanii ii pot aduce un ultim omagiu Regelui Mihai. Principesa Margareta a iesit in strada si a vorbit cu oamenii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 15, 2017 18:53

Ultima zi in care romanii ii pot aduce un ultim omagiu Regelui Mihai. Principesa Margareta a iesit in strada si a vorbit cu oamenii

Vineri este ultima zi in care romanii ii pot aduce un ultim omagiu Regelui Mihai. Sute de oameni asteapta inca si la ceas de seara in fata Palatului Regal sa intre si sa se reculeaga pentru cateva momente la catafalcul pe care se afla asezat Majestatea Sa. Este ultima zi in care o mai pot face, maine fiind programate funeraliile Regelui Mihai. Astazi, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei si Principele Radu au iesit in mijlocul oamenilor care au stat rabdatori la rand.

Custodele Coroanei Regale, principesa Margareta, a ieșit pentru a vorbi cu oamenii care au venit să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai. Foarte mulți oamenii au incercat să stea de vorbă cu Principele Radu și cu Margareta, Custodele Coroanei Regale, veniți să mulțumească oamenilor pentru faptul că au venit în fiecare zi aici. Românii incercat să-i transmită mesaje de apreciere și condoleanțe.

Vineri este a doua zi de doliu naţional în memoria Regelui Mihai. Şi ultima în care românii se pot închina la catafalcul din Sala Tronului. Asta dupa ce azi-noapte porţile Palatului Regal au rămas deschise, iar mii de oameni, veniţi din toată ţara, au stat, ore în sir, la cozi pentru a-i aduce Regelui un ultim omagiu. Astăzi, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Principele Radu au ieşit în mijlocul oamenilor care stau răbdători la rând.

Tineri şi maturi, bătrâni şi copii, majoritatea purtând haine cernite şi câte-o candelă sau simplă lumânare în mână, cei mai mulţi având buchete de flori, aceştia stau la coadă de mai bine de cinci-şase ore pentru a ajunge să treacă prin faţa catafalcului regal.

Gardul Palatului Regal a devenit un altar. A fost acoperit in intregime de flori, coroane, mesaje, poze si de mii de lumânări. Foarte multi tineri au venit să își ia rămas bun de la Majestatea Sa. Unii dintre ei abia acum au învățat istoria regalității din România.

Pentru a rezista în frig, oamenii au primit ceai cald din partea primăriei. Pe parcursul nopții, garda de onoare s-a schimbat de mai multe ori.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.