ULTIMATE MUDNESS 2015, CLUJ
Breaking NewsSport

ULTIMATE MUDNESS. Interviu cu Adrian Simion despre fenomenul de mud run si cursele cu obstacole

Ultimate Mudness, un proiect initiat in Romania de Asociatia Runsilvania, este o provocare la sport si distractie, o cursa cu obstacole in care te tarasti prin noroi, in care nu exista clasamente, pentru ca se alearga pentru conditie fizica, distractie si socializare. Fenomenul de mud run si curse cu obstacole este la inceput de drum in Romania, insa promite sa se dezvolte rapid. Am stat de vorba cu Adrian Simion, presedintele Asociatiei Runsilvania (asociatie care organizeaza cursa Ultimate Mudness) pentru a afla mai multe despre cursele prin noroi, cum i-a venit ideea de a aduce fenomenul de mud run in Romania, care sunt probele, cine poate participa si cand va avea loc urmatoarea cursa Ultimate Mudness.

„Este cursa cu tine insuti care te provoaca sa-ti depasesti limitele. Ultimate Mudness nu este o competitie, este o cursa sportiva. Fiecare participant concureaza doar cu propriile limite. Se ‘alearga’ pentru conditie fizica, pentru distractie, pentru socializare”, declara Adrian Simion in interviul acordat pentru HotWeek.ro.

L-am intrebat cum i-a venit ideea de a aduce cursele prin noroi in Romania. „Ultimate Mudness s-a nascut din pasiunea pentru cursele cu obstacole, pe care le-am intalnit doar in cadrul pregatirii militare si pe care mi-as fi dorit sa le pot gasi si sub forma de evenimente sportive deschise publicului. Cum in Romania nu existau asemenea evenimente, am decis sa organizez eu o astfel de cursa, sperand ca exemplul sa fie urmat si de altii”, a mai spus Adrian Simion.

Traseul Ultimate Mudness este atent gandit si realizat de o echipa formata din fosti militari profesionisti, cu experienta bogata in domeniu, fiind amenajat cu obstacole si probe pe specific militar.

Urmatoarea cursa Ultimate Mudness se va desfasura pe 24 octombrie la Cluj Napoca. Totul despre Ultimate Mudness si cum poti participa la cursa prin noroi de la Cluj, in interviul de mai jos cu Adrian Simion, presedintele Asociatiei Runsilvania. La finalul interviului va oferim si o galerie foto de la editiile precedente ale Ultimate Mudness.

LA INTERVIURILE HOTWEEK.RO ITI RECOMANDAM SI: INTERVIU CU ALEX, UN ROMAN PLECAT IN LEGIUNEA STRAINA DE 6 ANI: Nu devii legionar pentru bani, este o vocatie!

Reporter: Ce inseamna Ultimate Mudness si cum a pornit acest proiect indraznet?

Adrian Simion: Ultimate Mudness este „cursa care te face mai puternic, mai sigur pe tine, mai determinat sa treci obstacolele vietii”.  Ultimate Mudness este o provocare la sport si distractie, o cursa cu obstacole in care te tarasti prin noroi, te cateri pe diferite amenajari, o cursa in care strangi din dinti in momentele dificile si in care te distrezi la maxim. Ultimate Mudness este o experienta unica, la sfarsitul careia toti participantii sunt castigatori.

Ultimate Mudness s-a nascut din pasiunea pentru cursele cu obstacole, pe care le-am intalnit doar in cadrul pregatirii militare si pe care mi-as fi dorit sa le pot gasi si sub forma de evenimente sportive deschise publicului. Cum in Romania nu existau asemenea evenimente, am decis sa organizez eu o astfel de cursa, sperand ca exemplul sa fie urmat si de altii.

Reporter: Cine sunt initiatorii?

Adrian Simion: Am lansat aceasta initiativa in cadrul Asociatiei Runsilvania, din care fac parte, iar colegii mei au acceptat provocarea. Asadar ne-am pus pe treaba si in primavara anului 2013 am dat startul primei curse cu obstacole din Romania.

Reporter: Cum a fost la inceput si ce a fost cel mai dificil in proiectul Ultimate Mudness?

Adrian Simion: La inceput a fost Donath. „Fugi cu Donath!” Asa s-a numit primul eveniment de alergare cu obstacole. A fost o reala provocare, neavand experienta anterioara in ce priveste o astfel de cursa si nici evenimente similare din care sa ne inspiram, cu exeptia celor din afara tarii. Dupa doua editii „Fugi cu Donath” la Cluj, am organizat o editie pilot langa Bucuresti, la Mogosoaia, prima sub numele de Ultimate Mudness. Si pentru ca a iesit bine, anul acesta am avut deja editia a doua, tot la Mogosoaia, iar acum revenim la Cluj cu evenimentul rebranduit Ultimate Mudness. Acest nume reprezinta mult mai bine natura cursei si ne permite sa o organizam oriunde in Romania.

In ce priveste dificultatile, nu cred ca as putea face o ierarhizare a acestora. Intregul proces de organizare a unui astfel de eveniment este solicitant. Pe langa toate celelalte aspecte, comune evenimentelor sportive, in acest caz se adauga si amenajarea traseului, care presupune construirea de obstacole, saparea gropilor, umplerea acestora cu apa etc. As spune totusi ca cel mai dificil este sa atragi sponsorii intr-un astfel de eveniment. Fiind la inceput de drum in Romania, fenomenul de mud run si curse cu obstacole nu este foarte cunoscut, iar potentialii parteneri / sponsori au oarece reticente in a se implica. Situatie ce se va remedia curand; anticipez o dezvoltare rapida a acestui fenomen.

Reporter: Cum se stabileste traseul, cine se ocupa de asta si care sunt probele?

Adrian Simion: In primul rand imi permit sa fac o mentiune – Ultimate Mudness nu este o competitie. Este o cursa sportiva. Nu exista cronometrare sau clasamente, nu exista timp limita pentru parcurgerea traseului. Fiecare participant concureaza doar cu propriile limite. Se „alearga” pentru conditie fizica, pentru distractie, pentru socializare. Si ca pretext de teambuilding – incurajam participarea pe echipe si majoritatea celor care vin la Ultimate Mudness aleg sa o faca alaturi de colegi sau prieteni.

INTERVIURILE HOTWEEK. Daniel Posdarascu, unul dintre cei mai buni informaticieni ai Romaniei, ne vorbeste despre Algoritmiada 2015 si despre echipa de olimpici Infoarena

In ce priveste traseul, pentru Ultimate Mudness am format o echipa din fosti militari profesionisti, cu experienta bogata in domeniu, iar traseul este unul amenajat cu obstacole si probe pe specific militar. Pentru a face totul cat mai accesibil participantilor, ne consultam in conceperea traseului cu specialisti in alergare, crossfit etc.

Traseul are o lungime de 5 km si un numar de 25 obstacole. Se trece peste garduri din lemn cu inaltimi variabile, se traverseaza „scara maimutei”, se trece taras prin santuri si gropi cu apa si noroi, se catara pe funii si scari din avelope, se sare peste foc etc.

Reporter: Poate participa oricine la cursa Ultimate Mudness sau trebuie sa fii special antrenat ca sa faci asta?

Adrian Simion: Poate participa oricine, indiferent de nivelul de pregatire. Traseul este astfel conceput incat sa poata fi parcurs fara probleme, iar la obstacolele mai dificile avem instructori care vor da indicatiile necesare. In plus, din experienta editiilor trecute stim ca participantii se sustin reciproc pe toata durata cusei. Fizic si Moral.

Reporter: Daca ar fi sa alegi cele mai frumoase doua momente din Ultimate Mudness, care ar fi?

Adrian Simion: Momentele frumoase sunt multiple. In special pe timpul cursei, cand vad cu cata bucurie abordeaza participantii obstacolele de pe traseu, cand ii vad razand si stropindu-se cu apa si noroi, cand se felicita fericiti ca au terminat cursa si evident, cand vin la final si ne multumesc pentru ocazie, murdari, uzi, dar plini entuziasm. Cel mai frumos moment a fost cand am observat participanti care terminasera cursa, plecand din nou pe traseu, pentru a se bucura inca o data de acesta.

Reporter: Urmatoarea editie va fi in octombrie. Da-ne detalii, unde se va desfasura, cine poate participa , ce presupune (daca e diferita de celelalte) etc.

Adrian Simion: Urmatoarea editie, a treia sub denumirea Ultimate Mudness, va avea loc pe data de 24 octombrie, in poligonul militar Someseni. Este o editie organizata impreuna cu Batalionul 317 Cercetare Vladeasa al MAN. Cu aceasta ocazie vom avea un numar mare de participanti din cadrul Armatei, Jandarmeriei, Politiei, dar poate participa oricine doreste, cu conditia sa aiba 18 ani impliniti la data cursei. Detaliile despre conditiile de participare si inscrieri sunt disponibile pe site, ultimatemudness.ro si pe pagina de Facebook Ultimate Mudness. Pentru copii avem pregatita o cursa speciala, pe trasee diferite, in functie de categoriile de varsta ale acestora.

Reporter: Ce le recomanzi celor care vor sa experimenteze Ultimate Mudness?

Adrian Simion: Celor care vor sa aiba experienta unui eveniment unic, ce insumeaza sport, aventura si distractie maxima le recomand un singur lucru: sa vina la Ultimate Mudness! Valorile Ultimate Mudness sunt Aventura, Sport, Distractie, Fair play, Echipa.

Reporter: O ultima intrebare. Prind cursele prin noroi la romani?

Adrian Simion: Singura cursa „prin noroi”, singurul eveniment de mud run, prezentat si gandit ca atare este Ultimate Mudness. Insa conceptul de „obstacle race”, pe larg, ce insumeaza ideile de alergare cu obstacole si mud run prinde foarte bine la public in cei trei ani de cand facem acest gen de evenimente in Romania. In afara de noi mai sunt, dupa cunostintele mele, inca cinci curse din aceasta categorie, care au avut o unica editie sau care se organizeaza anual.

Fenomenul mud run & obstacle races va creste exponential in anii urmatori si va aduna, la unele evenimente, peste o mie de participanti la start. Este ceea ce garantam, cel putin pentru Ultimate Mudness, incepand cu editiile urmatoare.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. HotWeek.ro poate fi urmarit si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

[ot-caption title=”Ultimate Mudness, pe 24 octombrie la Cluj Napoca ” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/ultimate-mudness-2015-cluj-afis.jpg”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness, singura cursa de mud run” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/ultimate-mudness-Singura-cursa-de-mud-run.jpg”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness – Depaseste obstacolele” url=”Ultimate-Mudness – Depaseste obstacolele”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness – Distractie garantata” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/Ultimate-Mudness-Distractie-garantata.jpg”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness – Some like it dirty ” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/Ultimate-Mudness-Some-like-it-dirty.jpg”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/ultimate-mudness-club.jpg”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/ultimate-mudness-club-1.jpg”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness – Cea mai tare cursa prin noroi din Romania” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/ultimate-mudness-cursa-prin-noroi.jpg”]

[ot-caption title=”Ultimate Mudness – Inscrie-te si tu!” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/UM-mud-run-inscrieri.jpg”]

Articole asemănătoare

Presedintele Iohannis s-a intalnit cu Dancila si Melescanu: Tensiunile interne pe teme de politica externa trebuie sa inceteze imediat. Deciziile se iau cu responsabilitate

Ioana Badulescu

Raed Arafat: Am observat in ultimele zile din nou o crestere, asta inseamna ca vom continua sa avem probleme

Lucy Ionesco

Noul spital de urgenta din Bucuresti se va numi „Sf. Vasile cel Mare” si va fi gata in 4-5 ani

Delia Ion