12.6 C
România
23 octombrie 2021
Life

Ultimele clipe din viata lui Cornel Patrichi. A murit impacat dupa ce si-a vazut fiul!

Cornel Patrichi, fost mare dansator și coregraf, a murit marti, la varsta de 72 de ani, cu lumânarea aprinsă la capătâi, după ce fusese împărtășit și se spovedise. Alexandru, fiul marelui coregraf Cornel Patrichi, a sosit la București ieri împreună cu logodnica sa pentru a-si vedea tatal, care la scurt timp dupa asta a murit. Cornel Patrichi va fi inmormantat joi la Cimitirul Pipera.

A început anul încrezător, cu speranțe de la viață. ”Am învins cancerul!”, anunța Cornel Patrichi în luna ianuarie, cu zâmbetul pe buze. Au fost însă ultimii lui pași de dans pe ringul vieții. La doar câteva luni, nemiloasa boală a recidivat, iar marele coregraf a căzut la pat. Au urmat iar drumuri la spital, controale, tratamente. În zadar însă.

Pe 1 aprilie, puțini dintre cei care l-au sunat să-i ureze ”La mulți ani!” de ziua sa de naștere, au mai putut s-o facă. În locul sărbătoritului, soția acestuia, Cornelia, le-a dat trista veste că fostul mare dansator este foarte bolnav și că poate sunt ultimele sale clipe de viață. Și nu, nu era nici o păcăleală de 1 aprilie. Starea coregrafului se înrăutățea în fiecare zi, durerile erau atât de crunte, încât nici morfina administrată nu i le putea calma. Mai mult, din cauza unei anemii severe, Cornel Patrichi a fost nevoit să facă transfuzii de sânge.

Vezi si: Cornel Patrichi a murit in locuinta sa din Bucuresti

Au știut că vine sfârșitul

Familia i-a simțit sfârșitul, motiv pentru care rudele sale au chemat preoții să-l spovedească și să-l împărtășească. Fiul lui a venit de urgență în țară, pentru a-l putea îmbrățișa pentru ultima oară. Iar în dimineața zilei de astăzi, la capătâiul marelui artist, a stat tot timpul o lumânare aprinsă.

Cornel Patrichi a închis ochii pentru ultima oară în jurul prânzului, asta după ce cele două echipaje de Salvare chemate să-i acorde asistență, au constatat că nimic nu se mai putea face. Marele coregraf a murit împăcat, spovedit și împărtășit iar toți cei dragi au reușit să-și ia ”rămas bun” de la el.

Cornel Patrichi se lăsase de fumat de opt ani

Cornel Patrichi a descoperit că are cancer pulmonar în urmă cu cinci ani, după efectuarea unui computer tomografic, pentru depistarea unei alte afecțiuni. De atunci, a ținut regim strict, a făcut toate tratamentele posibile și a fost operat la una dintre cele mai bune clinici. Ca o ironie a sorții, fostul mare dansator se lăsase de fumat de opt ani, mai precis cu trei ani înainte de descoperirea acestei grave afecțiuni.

Sursa: Libertatea

Stiri pe aceeasi tema

Marea Tzopaiala, un eveniment prin care femeile fara venituri sa poata avea acces la servicii medicale gratuite, a strans bucurestenii in Parcul Herastrau

Ioana Badulescu

Mireasa pentru fiul meu 28 noiembrie 2013: Traian si Corina au fost luati in colimator

Bogdan

Elena Carstea este in doliu! Fiul ei, Brett Muttart, a murit la numai 30 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult