UMF Iasi gazduieste sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei pe 24 si 25 septembrie
Examene

UMF Iasi, actiune de prezentare a ofertei educationale pentru anul universitar 2017-2018

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iasi demareaza miercuri, 22 martie 2017, o ampla actiune de prezentare a ofertei educationale pentru anul universitar 2017-2018 si de consiliere si orientare profesionala a elevilor din clasele a XI-a si a XII-a. Intitulat „Caravana UMF Iasi”, proiectul vizeaza 80 de colegii si licee din judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau, Botosani, Suceava, Vrancea, Braila si Galati.

Incepand de miercuri, 22 martie, si pana la finalul lunii mai, cadre didactice si studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi vor merge in 80 de colegii si licee din zona Moldovei pentru a intalni viitorii absolventi si a le prezenta acestora oferta educationala a facultatilor UMF Iasi.

„Caravana UMF Iasi” isi propune sa aduca in atentia elevilor o prezentare a facultatilor si a bazei materiale a Universitatii, a oportunitatilor pe care le poate avea un student medicinist in Iasi si o discutie despre perspectivele de cariera pe care studentii le au, dupa terminarea unei facultati din cadrul UMF Iasi. Actiunea este menita sa scoata in evidenta valori specifice ale Universitatii precum excelenta academica, oferta educationala, detaliile admiterii, baza materiala si sociala, oportunitatile care disting UMF Iasi de celelalte universitati de profil.

S-au ales liceele de top din fiecare resedinta de judet precum si liceele importante din orasele acestor judete, facandu-se anterior si o analiza amanuntita asupra locului din care provin candidatii admiterii la UMF Iasi. Mai mult, atat cadrele didactice cat si studentii care sustin prezentarile in cadrul Caravanei UMF Iasi sunt absolventi ai acestor licee.

Prima deplasare a Caravanei UMF Iasi va fi in judetul Bacau. Astfel, miercuri, 22 martie si joi 23 martie, vor avea loc prezentari in Colegiul National „Gheorghe Vrancianu”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Ferdinand I”, Colegiul National „V. Alecsandri”, Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul „Henri Coanda” si Colegiul Economic „Ion Ghica” din municipiul Bacau urmand ca vineri, 24 martie 2017, sa vina randul Colegiului National „Grigore Moisil” si Colegiului National „Dimitrie Cantemir” din Onesti si Liceului Teoretic „Spiru Haret” si Colegiului Tehnic „Grigore Cobalcescu” Moinesti.

In saptamana urmatoare, Caravana UMF Iasi poate fi intalnita in judetul Neamt:

Roman – 28 martie – Colegiul National „Roman Voda”, Grupul Scolar „Vasile Sav”, Colegiul tehnic „Petru Poni”

Piatra Neamt – 29 martie – Colegiul National „Calistrat Hogas”, Colegiul National „Petru Rares”, Colegiul National de Informatica, Colegiul National „Gheorghe Asachi”

Targu Neamt – 30 martie – Colegiul National „Stefan cel Mare”, Liceul „Vasile Conta”

„Caravana UMF Iasi” este cel mai amplu eveniment de promovare al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi. Cifrele Caravanei UMF Iasi 2017 sunt: 9 judete, 25 municipii si orase, 80 de colegii si licee, peste 10.000 de elevi.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Educatiei anunta inspectii in scolile intrate in scenariul rosu

Ioana Badulescu

Noua componenta a consiliilor consultative a fost stabilita de Ministerul Cercetarii. Stiintele umaniste, eliminate!

Ioana Badulescu

Scolile vor fi inchise trei zile la alegerile locale, a anuntat Ministerul Educatiei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult