-6.8 C
România
23 ianuarie 2022
UMF Iasi gazduieste sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei pe 24 si 25 septembrie
Social

UMF Iasi gazduieste sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei pe 24 si 25 septembrie

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi, găzduieşte în perioada 24 – 25 septembrie, şedinţa Biroului Comitetului de Bioetică al Consiliului Europei.

„Suntem onoraţi că Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ este gazdă pentru o întâlnire de asemenea calibru – şedinţa Biroului Comitetului de Bioetică al Consiliului Europei. Doamna Laurence Lwoff, şefa unităţii de Bioetică a Consiliului Europei, a mai fost oaspetele universităţii noastre anul trecut, când s-au împlinit 20 de ani de când statele membre ale Consiliului Europei au semnat Convenţia europeană privind drepturile omului în biomedicină, cunoscută sub numele de Convenţia de la Oviedo”, se arată într-un comunicat de presă transmis de UMF Iaşi.

Comitetul de Bioetică al Consiliului Europei este subordonat Comitetului Director pentru Drepturile Omului (CDDH) al Consiliului Europei şi este format din reprezentanţi ai guvernelor celor 47 de state membre ale Consiliului Europei, fiind experţi în diferite domenii, inclusiv drepturile omului, biologie şi medicină, asigurând o componenţă multidisciplinară ce este esenţială pentru dezbaterile bioetice care au loc în cadrul acestui comitet, a menţionat sursa citată.

Principalele sarcini ale Comitetului de Bioetică sunt: realizarea reexaminărilor regulate prevăzute în Convenţia de la Oviedo şi în protocoalele sale adiţionale, dezvoltarea principiilor stipulate în Convenţia privind Drepturile Omului şi Biomedicina, luând în consideraţie şi cazurile relevante ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului, implementarea acestor principii, precum şi evaluarea provocărilor etice şi legale ale progreselor în domeniul biomedical.

În realizarea obligaţiilor sale, Comitetul de Bioetică al Consiliului Europei cooperează cu Uniunea Europeană şi alte comitete interguvernamentale pentru a asigura consistenţa documentelor normative elaborate.

Stiri pe aceeasi tema

Pensiile nu se dau pana de Paste. Premierul Dancila: Abia am terminat cu pensiile pe luna trecuta, e greu sa tiparim fluturasii de pensie

Ioana Badulescu

REZULTATE CUPA ROMANIEI: Steaua – Otelul 2-0 (0-0). Bucurestenii sunt in semifinale

Bogdan

Ministerul Sanatatii a schimbat Ordinul 50, astfel incat pacientii romani vor ajunge mai usor la tratamente in spitalele din strainatate

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult