Dragos Pieptu, rectorul UMF Iasi, a demisionat. El a recunoscut ca admiterea a fost fraudata
Examene

UMF Iasi, invinsa de studenti! Doua hotarari date de Senat sunt nelegale

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iasi a fost invinsa de proprii studenti! Doua hotarari date de Senat au fost declarate nelegale, zilele acestea, de judecatorii de la Tribunalul Iasi, intr-un proces in care Universitatea de Medicinapractic si-a dat in judecata proprii studenti. Mai exat, UMF Iasi nu reusea sa-i dea afara pe studentii pe care i-a inmatriculat in mod gresit si asa s-a ajuns la proces.

Procesul a fost deschis chiar de UMF Iasi impotriva studentilor, insa judecatorii au decis ca studentii sa aiba castig de cauza. Cazul s-a inflamat anul trecut, cand au aparut suspiciuni ca procedura de admitere pentru anul universitar 2015/2016 la UMF Iasi a fost fraudata, iar notele candidatilor au fost marite sau micsorate in mod aleatoriu. In 2016, UMF Iasi a deschis mai multe procese impotriva studentilor care figurau in evidente si se prezentau la cursuri, dar care in realitate nu ar fi trebuit sa fie studenti, pentru ca procedura de evaluare a lor a fost una viciata.

Studentii in cauza si-au aratat si ei nemultumirile in fata judecatorilor si au reusit sa invinga universitatea, potrivit ziarului local Buna Ziua Iasi. Judecatorii de la Tribunalul Iasi au considerat ca cele doua hotarari de Senat sunt nelegale, iar studentii admisi initial vor putea merge la cursuri.

Iti recomandam si: UMF Iasi a inceput inscrierile online! Ce presupune Admiterea la Medicina 2016

Absolventii Spiru Haret primesc o veste buna. Diplomele neautorizate pana in 2011 vor fi recunoscute de Ministerul Educatiei

UMF IASI vizata de un nou scandal! Zeci de studenti la Medicina, dusi de mascati la Parchet

„Admite exceptia de nelegalitate a Hotararilor Senatului U.M.F. nr. 20/19.10.2015 cu privire la masurile dispuse la punctul 1 din hotarare, respectiv: reevaluarea dosarelor trimise MECS (951 dosare) pentru toate cele 4 facultati si linii de studiu – candidati pe cont propriu valutar, precum si anularea tuturor listelor de candidati admisi pe cont propriu valutar pentru anul I studiu, an universitar 2015-2016 si nr. 21/27.10.2015, cu privire la masura dispusa la punctul 2 din hotarare, respectiv: validarea admiterii studentilor la programele de studiu în limbile engleza, franceza si romana, pe cont propriu valutar, pentru anul I, an universitar 2015-2016, potrivit listelor din anexa 2, în limita cifrei de scolarizare aprobate, exceptie invocata de paratii Chelaru Adina Nicoleta, prin întampinare si Zacornea Andreea, în sedinta publica, si constata nelegalitatea actelor administrative mentionate, în limita învestirii. Respinge, în totalitate, cererea de chemare în judecata formulata de Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa Iasi”, se arata in decizia judecatorilor.

Ministerul Educatiei a facut propriile controale la UMF Iasi, iar prima concluzie a fost aceea ca s-au savarsit unele fapte de coruptie.

„La Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi nu este vorba de o eroare, ci de un act de coruptie. Sa fim seriosi, atunci cand se modifica punctajele in cazul a 94 din cei care au dat admiterea, nu se pune problema unei erori. Cei din corpul administrativ, inclusiv secretara sefa, poarta responsabilitatea acestui fapt si dupa raportul corpului de control al nostru, trimis la UMF, sanctiunea pentru secretara sefa va fi desfacerea contractului de munca. In rest, nu ma pot pronunta in legatura cu ancheta pe care o deruleaza DNA-ul acum la UMF. Trist este ca, aceasta situatie nu aduce o pata neagra doar asupra invatamantului superior romanesc, ci si la nivel international”, declara ministrul Educatiei de la acea vreme, Sorin Mihai Cimpeanu.

Un articol complet despre situatia de la UMF Iasi poti citi in ziarul local Buna Ziua Iasi.

Stiri pe aceeasi tema

Asociatiile de elevi cer Ministerului Educatiei ca vacanta de vara sa inceapa mai devreme

Cristiana Petrariu Bota

INSCRIERI CLASA PREGATITOARE 2016 – 2017. Ce acte trebuie sa depuna parintii pentru inscrierea in clasa pregatitoare

Cristiana Petrariu Bota

MApN recruteaza candidati pentru institutiile militare de invatamant postliceal si universitar

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult