Centrul de Transplant Hepatic din Iasi s-a deschis la Spitalul Sf. Spiridon
Social

Un audit aflat pe masa Ministerului Sanatatii dezvaluie ignorarea unor reguli minime de igiena in salile de operatie

„Ruleta românească: săli de operație dezinfectate din 7 în 7”, este titlul unui material semnat de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan. Tolo.ro publică date dintr-un raport de audit întocmit în 2018 de Ministerul Sănătății. Controlul a descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a achiziționat, în 2016, doar 15% din dezinfectanții necesari sălilor de operații!

Un audit aflat pe masa ministrului Pintea dezvăluie participarea spitalor la îmbolnăvirea și moartea pacienților.
Conform raport de audit al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic de Urgență dr. Bagdasar Arseni București, ”achiziția de dezinfectante utilizate pentru nebulizatoarele din sălile de operații a fost de 610 litri. Cantitatea necesară de dezinfectant care ar fi trebuit achiziționată ar fi fost de 4.051 litri”.

Inspectorii scriu negru pe alb că nu toate lucrurile pe care șefii spitalului le-au neglijat vin din lipsa banilor! Unele țin, pur și simplu, de ignorarea unor reguli de igienă și de lipsa de organizare.

Utilizate de spitale pentru dezinfecția finală, nebulizatoarele au un rol vital în dezinfecția clinică/terminală. După sterilizarea instrumentelor și celelalte proceduri, se face nebulizarea.

Zilnic în blocurile operatorii. Săptămânal pe secțiile ATI și UPU. Bilunar la nivelul saloanelor cu profil chirurgical. Lunar la nivelul saloanelor cu profil medical.

De asemenea, nebulizatoarele sunt folosite ori de câte ori este nevoie în cazul identificării focarelor de infecții nosocomiale după ce s-au externat bolnavii sau în cazul spitalizării bolnavilor pentru care s-a aplicat procedura de izolare funcțională.

La „Bagdasar-Arseni”, nebulizarea se făcea din 7 în 7. La propriu! Din 7 în 7 săli sau din 7 în 7 zile, în funcție de cum se descurca fiecare medic.

O investigație semnata de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan pe tolo.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Incendiul de la Colectiv, crima cu premeditare? Profesorul Colceag explica de ce drama Colectiv poate fi un asasinat international

Cristiana Petrariu Bota

Spitalul Regional de Urgenta Iasi va fi construit pe un teren primit de la Guvern

Ioana Badulescu

Guvernul a dat unda verde la cresterea numarului de muncitori din afara UE in Romania. Sindicatele condamna decizia si spun ca firmele romanesti nu respecta legea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult