Centrul de Transplant Hepatic din Iasi s-a deschis la Spitalul Sf. Spiridon
Social

Un audit aflat pe masa Ministerului Sanatatii dezvaluie ignorarea unor reguli minime de igiena in salile de operatie

„Ruleta românească: săli de operație dezinfectate din 7 în 7”, este titlul unui material semnat de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan. Tolo.ro publică date dintr-un raport de audit întocmit în 2018 de Ministerul Sănătății. Controlul a descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a achiziționat, în 2016, doar 15% din dezinfectanții necesari sălilor de operații!

Un audit aflat pe masa ministrului Pintea dezvăluie participarea spitalor la îmbolnăvirea și moartea pacienților.
Conform raport de audit al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic de Urgență dr. Bagdasar Arseni București, ”achiziția de dezinfectante utilizate pentru nebulizatoarele din sălile de operații a fost de 610 litri. Cantitatea necesară de dezinfectant care ar fi trebuit achiziționată ar fi fost de 4.051 litri”.

Inspectorii scriu negru pe alb că nu toate lucrurile pe care șefii spitalului le-au neglijat vin din lipsa banilor! Unele țin, pur și simplu, de ignorarea unor reguli de igienă și de lipsa de organizare.

Utilizate de spitale pentru dezinfecția finală, nebulizatoarele au un rol vital în dezinfecția clinică/terminală. După sterilizarea instrumentelor și celelalte proceduri, se face nebulizarea.

Zilnic în blocurile operatorii. Săptămânal pe secțiile ATI și UPU. Bilunar la nivelul saloanelor cu profil chirurgical. Lunar la nivelul saloanelor cu profil medical.

De asemenea, nebulizatoarele sunt folosite ori de câte ori este nevoie în cazul identificării focarelor de infecții nosocomiale după ce s-au externat bolnavii sau în cazul spitalizării bolnavilor pentru care s-a aplicat procedura de izolare funcțională.

La „Bagdasar-Arseni”, nebulizarea se făcea din 7 în 7. La propriu! Din 7 în 7 săli sau din 7 în 7 zile, în funcție de cum se descurca fiecare medic.

O investigație semnata de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan pe tolo.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Se schimba din nou cartile de identitate. Ministerul de Interne a anuntat ca acestea vor avea un nou format si vor respecta normele privind standardele de securitate

Cristiana Petrariu Bota

Bugetul alocat serviciilor secrete si ministerelor din domeniul apararii a crescut pentru a plati salariile si pensiile marite

Cristiana Petrariu Bota

Regele Mihai se simte mai bine, dar starea sa de sanatate este in continuare grava

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult