Un avion EgyptAir a fost deturnat in Cipru. Avionul cu 81 de persoane la bord circula pe ruta Cairo-Alexandria

Bogdan
By Bogdan martie 29, 2016 12:07

Un avion EgyptAir a fost deturnat in Cipru. Avionul cu 81 de persoane la bord circula pe ruta Cairo-Alexandria

Un avion EgyptAir a fost deturnat de un cetatean egiptean si a fost nevoit sa aterizeze de urgenta pe aeroportul din Larnaca (Cipru). Avionul avea 81 de persoane la bord si circula pe ruta Cairo-Alexandria. Agentiile de presa internationale scriu ca autorul deturnarii avionului este un barbat de origine egipteana inarmat cu o centura cu explozibili. Acesta a eliberat pasagerii, cu exceptia echipajului si a unui grup de patru straini.

Autorul deturnării avionului companiei EgyptAir, care efectua o cursă pe ruta Cairo-Alexandria este un cetăţean egiptean pe nume Ibrahim Samaha, potrivit agenţiei egiptene de presă MENA.

Aeronava EgyptAir cu 81 de pasageri la bord a fost deturnată spre aeroportul din Larnaca de pe ruta Alexandria-Cairo. Aeronava A320 a aterizat de urgență în Cipru la cererea persoanelor care au deturnat avionul, potrivit unui reprezentant al companiei citat de Bloomberg, citat de RFI. De asemenea, Sky News sustine ca ar fi vorba despre cel puțin un bărbat înarmat, acesta ar purta o centura cu explozibili pe care ameninta ca o va detona.

EgyptAir anunță că, în urma negocierilor cu piratul aerului, toți pasagerii au fost eliberați, mai puțin echipajul și patru cetățeni străini. Primii eliberati au fost femeile si copii scrie Asociated Press. La randul ei, presa din Egipt scrie că printre pasageri se numără și zece cetățeni americani și opt cetățeni britanici. Două centre de criză au fost instituite la aeroport.

Potrivit specialiștilor, nu au mai avut loc deturnări de avioane după atentatele teroriste din New York, din 2001.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.