Un avion MIG 21 Lancer s-a prabusit la baza aeriana 86 Borcea. Pilotul Florin Rotaru, incadrat la Baza 86 Aeriana Fetesti, a murit

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 7, 2018 18:04

Un avion MIG 21 Lancer s-a prabusit la baza aeriana 86 Borcea. Pilotul Florin Rotaru, incadrat la Baza 86 Aeriana Fetesti, a murit

Un avion de vântătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit, sâmbătă, la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași. La impactul cu solul s-au auzit două explozii care au fost urmate de un incendiu, au povestit martorii oculari. Pilotul Florin Rotaru a murit, dar tot mai multe mărturii spun că a preferat să facă niște manevre suplimentare decât să se catapulteze, pentru a evita ca avionul să cadă peste oameni.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești, anunță MApN, într-un comunicat.

„Aeronava pilotată de acesta s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea”, se mai precizeaza în textul citat.

Parchetul Militar a deschis o anchetă. Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat: „Astfel de evenimente ne îndurerează. În momentul de față sunt în desfășurare proceduri specifice, vom comunica mai multe informații după aceea”, a spus ministrul.

Ministrul Mihai Fifor a mai anunțat că, așa cum prevede procedura, toate aparatele de tip MiG-21 Lancer sunt consemnate la sol.

Din cauza incendiului declanșat la impactul avionului cu solul, a luat foc vegetația uscată din jur. Ard circa 10 hectare de miriște și la fața locului intervin pompierii. Un martor ocular a povestit la Digi24 că pilotul a părut să facă niște manevre pentru a evita prăbușirea avionului în zona cu oameni.

De altfel, colegii pilotului cred că cel mai probabil a fost vorba de o defecțiune tehnică a aeronavei si nu de o eroare de pilotaj.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.