Un barbat spune ca a vorbit cu Dumnezeu, medicii nu au nicio explicatie
Life

Un barbat spune ca a vorbit cu Dumnezeu, medicii nu au nicio explicatie

Nu putine sunt relatarile despre lumea de dincolo, insa marea intrebare inca fara raspuns este cat de reale sunt aceste trairi. Un pacient care trecea printr-un tratament pentru epilepsie a avut parte de o experiență inedită, care l-a făcut să „vadă” şi să converseze cu figura Lui Dumnezeu. Pacientul, în vârstă de 46 de ani, era conectat la un scaner cerebral. Deși nu era un om credincios, acesta se declară evreu, scrie site-ul Antena 1 care citeaza Science Alert. 

Se pare că scanările cerebrale au surprins o activare în banda gamma de jos (30-40 Hz), în cortexul prefrontal stâng. În momentul experienţei supranaturale, s-a activat cealaltă parte a creierului, care îi provocau crizele de epilepsie.

Toata viața, bărbatul s-a luptat cu o epilepsie localizată în lobul temporal din dreapta (TLE). Crizele pot determina emoţii ciudate, poate scoate la suprafaţă amintirile vechi sau halucinaţii cu voci, muzică, oameni, mirosuri sau gusturi. Aceste experienţe pot dura de la câteva secunde, până la câteva minute.

„În timp ce stătea culcat pe pat, pacientul a ”îngheţat” brusc, s-a uitat la tavan timp de câteva minute, afirmând mai târziu că a simţit că Dumnezeu se apropia de el. Apoi a început să scandeze rugăciuni în linişte, şi-a căutat kippa lui, şi-a pus-o pe cap, scandând rugăciunile tot mai excesiv.

Apoi, brusc, a ţipat „Tu eşti Adonai (numele Dumnezeului ebraic) Dumnezeul!” afirmând mai târziu că Dumnezeu i s-a arătat, cerându-i să aducă mântuirea poporului lui Israel”, relatează medicii.

”Destul de înfricoşătoare situaţia. Pacientul şi-a scos electrozii EEG de pe el şi a pornit să colinde spitalul, spunând tuturor pe care îi vedea că: „Dumnezeu m-a trimis la tine”, spun cercetătorii de la Universitatea Hadassah Hebrew din Israel.

Stiri pe aceeasi tema

Medicul Radu Lupescu si scriitorul Matei Visniec au fost decorati de statul francez

Cristiana Petrariu Bota

Serie de expozitii la Teatrul National, printre care si cea dedicata personalitatii Regina Maria a Romaniei

Ioana Badulescu

Reactia lui Mircea Badea la boicotul lui Traian Basescu. Galerie Foto

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult