1.1 C
România
27 noiembrie 2022
Presedintele Iohannis cere managerilor de spitale protejarea si medicilor si testarea lor cu prioritate
Social

Un director de spital care spune ca nu exista infectii nosocomiale minte, sustine managerul unui spital judetean

Un director de spital care spune ca nu exista infectii nosocomiale, minte, sustine Andras Nagy Robert managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe. In opinia sa, persoanele care neaga acest lucru sunt mincinoase. 

„Un director de spital, un manager de spital care spune ca nu exista infectii nosocomiale minte. Nu exista asa ceva nici in Viena, nici in Statele Unite. Important este, intotdeauna am considerat acest lucru, important este sa identificam cat mai rapid si sa tratam. Tratam problema, tratam pacientul.

Noi in ultima perioada nu stiu cate cazuri am avut ca cifra, dar au fost, le-am identificat, le-am tratat, am rezolvat problemele, am gasit solutiile. Deci, cate au fost nu stiu sa va spun in momentul de fata, dar au fost cazuri. In momentul in care identificam astfel de situatii noi le raportam la Directia de Sanatate Publica, adica merg pe circuitul normal.

Au fost cateva cazuri, asta stiu sigur, de infectii de clostridium difficile, mai ales la acei pacienti la care terapia antibiotica s-a prelungit si apar aceste infectii care sunt considerate infectii nosocomiale. Deci, noi raportam corect si cand trebuie toate infectiile nosocomiale, nu avem ce sa ascundem”, a spus Andras Nagy Robert, in cadrul unei conferinte de presa.

Nelu Tataru asteapta o evaluare a tuturor cazurilor de infectii nosocomiale
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat miercuri, la Cluj, ca asteapta o evaluare a tuturor cazurilor de infectii nosocomiale, pentru fiecare spital in care au fost focare de COVID-19. Potrivit acestuia, exista 4.825 de pacienti care au fost in astfel de focare si fiecare este evaluat.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca va solicita Ministerului Sanatatii o informare in legatura cu infectiile nosocomiale.

„Despre infectiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sanatatii, dupa care putem sa vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel putin ciudat, in conditiile in care s-au luat masuri de imbunatatire a situatiei, dar de la ce am avut la zero cred ca este cale lunga si voi cere o explicatie pentru asta”, a spus seful statului.

 

Related posts

DINU PATRICIU va fi inmormantat la Londra intr-un cerc restrans de persoane

Bogdan

Anunt important facut de Universitatea de Medicina din Iasi

Lucy Ionesco

8 martie si 19 noiembrie, declarate prin lege Ziua Femeii si Ziua Barbatului

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult