Nagy Peter Tamas si Virgil Gaman, retinuti in dosarul de mita de la Ministerul Agriculturii
Social

Un director, un administrator si un sef din Brasov – retinuti de DNA pentru 24 de ore

Directorul ROMARM, Dan Tache, directorul general al societatii Carfil SA Brasov, Aurel Veltan si Daniel Liliac,administrator al societatii Gold Trans Tur SRL Sacuieni au fost retinuti pentru abuz in serviciu si tentativa la infractiunea de abuz in serviciu.

Procurorii DNA care instrumenteaza cazul au aratat ca, in perioada iulie 2013 – iulie 2014, cei trei au incheiat sase contracte de prestari servicii in favoarea  SC Gold Trans Tur SRL, care a incasat suma de  770.857,26 lei.

In cazul tuturor contractelor au fost incalcate procedurile de achizitie obligatorii: publicitate, cerere oferta, ofertanti, intocmirea procesului verbal pentru selectia ofertelor.

Toate cele sase contracte aveau toate acelasi obiect: igienizarea, curatarea, ecologizarea unor spatii, hale de productie, din incinta societătii brasovene Carfil SA Brasov,  contaminate cu substante toxice, metale grele şi cianuri rezultate din procesul tehnologic de productie.

Acelasi director al Carfil SA Brasov, Daniel Veltan, a mai semnat un contract cu omul de afaceri Daniel Liliac, in valoare 48 .000 lei, care insa a fost reziliat, datorita interventiei organlor judiciare. Contractul avea drept obiect achitionarea unui strung si a unei masini de filetat, cu pretul total de 48.646 lei.

Cei trei risca arestarea preventiva pentru 30 de zile, in functie de hotararea judecatorilor de la Tribunalul Brasov.

Stiri pe aceeasi tema

Primul caz de coronavirus in Romania. Raed Arafat: In casa respectiva mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ

Cristiana Petrariu Bota

Profesorii din Iasi au fost in greva de avertisment. In ce masura sunt afectati elevii care sustin examenul de Bacalaureat

Ioana Badulescu

Gabriel Dumitrescu ar putea fi noul director al TAROM, dupa ce Heinzmann a fost scos pe faras

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult