Un film documentar despre povestea de iubire dintre o suedeza si un cersetor rom, lansat in Suedia

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 21, 2019 12:37

Un film documentar despre povestea de iubire dintre o suedeza si un cersetor rom, lansat in Suedia

Un film documentar care prezinta povestea de iubire a unei suedeze cu un cersetor rom are premiera in aceasta saptamana, in Suedia. „Josefin & Florin“ vorbeste despre Florin, un tanar rom venit la cersit din Romania, care isi intemeiaza o familie cu Josefin, o suedeza care isi crestea singura copiii. 

Filmul documentar „Josefin & Florin“ vorbeste despre povestea dintre Florin Serban (26 ani), un rom din Onesti venit in Suedia la cersit, si Josefin Karlsson, o suedeza care isi creste singura copiii.

„Cand Florin din Romania o inalneste pe suedeza Josefin in fata unui magazin de alimente, cei doi se indragostesc pe loc. Florin traieste din cersit, iar Josefin este o mama singura. Opt luni mai tarziu, se casatoresc si se muta in micul sat Oskarström.

Dar cand presiunea din partea familiei lui Florin, aflata in Romania, devine prea mare, visul unei vieti mai bune in Suedia pare o provocare, iar relatia lor trece printr-o cumpana. Este un portret intim al unei iubiri neasteptate care pune la incercare normele culturale si notiuni despre cum ar trebui sa traiasca o familie“, este prezentat filmul de catre producatorii suedezi de la Mantaray Film si de regizoarele Ellen Fiske si Joanna Karlberg.

„Josefin & Florin“ – un tanar rom se insoara cu o suedeza Sursa Mantaray Film „Toti asteapta ceva de la mine. Nu ma simt bine cand nu pot ajuta in casa“, se confeseaza Florin in documentar, prins intre cei de acasa care ii cer bani intruna si intre familia cea noua pe care trebuie s-o intretina.

Documentarul are o durata de 75 minute, iar dialogurile sunt in suedeza, engleza si romana. „Josefin & Florin“ – un tanar rom se insoara cu o suedeza Sursa Mantaray Film „Anumite vizionari ale filmului in Suedia se fac in colaborare cu Amnesty International si lantul de cinematografe Folkets Bio, facand parte din campania de sustinere a drepturilor omului pentru migrantii UE, intitulata <Si noi suntem oameni>“, a declarat pentru „Adevarul“ Arina Stoenescu, traducatoarea filmului, membru in echipa de post-productie a documentarului „Josefin & Florin“.

Arina Stoenescu (50 ani) este artist plastic si traieste de 32 ani in capitala Suediei, deruland proiecte de colaborare suedezo-romane. „Filmul documentar este o poveste foarte interesanta si un film bine facut. Sper sa ajunga si la festivalurile de film din Romania“, spune romanca din Suedia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.