Un fost procuror al Parchetului Tribunalului Constanta a fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru trafic de influenta

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 23, 2018 20:59

Un fost procuror al Parchetului Tribunalului Constanta a fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru trafic de influenta

Un fost procuror al Parchetului Tribunalului Constanta a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Constanta la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta. Vasile Balaican a fost judecat pentru ca a cerut 500 de euro pentru a interveni intr-un dosar legat de infractiuni la regimul circulatiei, in care era cercetat celalalt inculpat din acest dosar. Decizia nu este definitiva.

Curtea de Apel Constanta a decis vineri, condamnarea lui Vasile Balaican, fost procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, de la data ramaneri definitive a acestei hotarari. Pe durata termenului de supraveghere, Vasile Balaican trebuie sa faca munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 90 de zile lucratoare, la Primaria comunei Lumina sau la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii.

De asemenea, Curtea de Apel a mai dispus confiscarea de la fostul procuror a sumei de 500 de euro, dar si obligarea sa la plata sumei de 5.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Celalalt inculpat din acest dosar, Razvan Dimoftache, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanta la trei ani de inchisoare pentru cumparare de influenta.

De asemenea, instanta a decis sa revoce suspendarea pedepsei de trei ani si jumatate, primita de acesta in urma cu zece ani, pentru inselaciune, hotarand sa execute in intregime condamnarea respectiva, la care se adauga si cea primita in acest dosar, astfel ca Razvan Dimoftache are de executat sase ani si jumatate de inchisoare. De asemenea, el trebuie sa achite suma de 5.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Decizia Curtii de Apel Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Cei doi barbati au fost trimisi in judecata in mai 2016 de catre DNA Constanta. Procurorii anticoruptie stabilisera ca pe 10 februarie 2012 si 5 martie 2012, Vasile Balaican, la vremea respectiva procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, a primit 500 de euro, in doua transe, de la Razvan Dimoftache, spunandu-i acestuia ca poate interveni pe langa un procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Tulcea pentru a obtine o solutie favorabila intr-un dosar privind infractiuni la regimul circulatiei, in care era cercetat barbatul respectiv.

La scurt timp dupa ce au aparut acuzatiile din acest dosar, Vasile Balaican a iesit la pensie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.