-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Life

Un grup de elevi din Pestisani – Gorj a colindat la Parlament. FOTO

Un grup de elevi de la Liceul Constantin Brancusi din Pestisani, judetul Gorj, impreuna cu conducerea liceului si un grup de iubitori ai traditiilor, au mers in weekend la Bucuresti pentru a marca aprobarea Anului Constantin Brancusi in Romania.

Elevii au vizitat Parlamentul Romaniei, unde au colindat, in semn de multumire pentru votarea in forul legislativ a Zilei Nationale Constantin Brancusi si a Anului Constantin Brancusi.

Copiii din Hobita, impreuna cu directorul liceului, Iliescu Marinela Liliana, si cadrele didactice Ana Susanu si Maria Surdila, au dat raspuns afirmativ si unui fiu al satului, Vasile Brancusi, care a invitat in casa sa, transformata in muzeu al traditiilor locale din Hobita lui Brancusi si Pestisani, comuna sa, foarte multi iubitori ai folclorului romanesc, si mai ales ai traditiilor din comuna marelui scultor, in prim-plan fiind fii satului, numerosi in Capitala Romaniei. Acolo s-au cantat colinde, s-au dansat hore traditionale, s-a cantat muzica autentic olteneasca, doamna Cristina Chiriac prezentand si o colectie de ii realizate in zona de urmasii lui Brancusi.

Liceul Constantin Brancusi se implica in organizarea mai multor evenimente legate de Anul Brancusi, aceasta deplasare fiind un preambul a ceea ce urmeaza in anul urmator cand, in colaborare cu primaria din localitate, va organiza mai multe manifestari.

Intreg grupul s-a deplasat, duminica, la statuia lui Constantin Brancusi pe care l-au omagiat prin colinde, cantece traditionale si dansuri din zona, ca un inceput pentru ceea ce se doreste a se realiza anul viitor.

Grupul a avut sustinere si din partea lui Cosmin Pigui si Nicolae Nicolcioiu, localnici inimosi, dar si a senatorului Mihnea Costoiu care a inteles insemnatatea evenimentelor si importanta pentru Gorj a aprobarii Zilei Nationale Constantin Brancusi.

Marele sculptor Constantin Brancusi, personalitate marcanta a culturii romanesti, s-a nascut in comuna Pestisani. Aceasta ar fi prima carte de vizita a localitatii, insa comuna Pestisani se poate lauda nu numai cu oamenii talentati, harnici si ospitalieri, ci si cu frumusetea locurilor.

De la elevi de scoala generala pana la absolventi de facultate, de la oameni simpli pana la literati, toata lumea stie de maestrul Constantin Brancusi, mandria satului gorjean Hobita, din comuna Pestisani. Situat la 120 de kilometri de Craiova, Hobita este satul in care s-a nascut pe 19 februarie 1876 marele sculptor Constantin Brancusi.

Pentru a vizualiza imaginile de mai jos in format complet, dati click.

[ot-caption title=”Colinde de la Pestisani” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/12/colinde-pestisani.jpg”]

[ot-caption title=”Colinde de la Pestisani” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/12/colindatori-pestisani-gorj.jpg”]

[ot-caption title=”Colindatori din Pestisani” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/12/colinde-pestisani-gorj-parlament.jpg”]

[ot-caption title=”Colindatori din Pestisani” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/12/colinde-1.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Rares Bogdan va fi On Air la Realitatea FM si ar putea prelua ziarul si site-ul Romania Libera

Cristiana Petrariu Bota

CASTIGATORI OSCAR 2019. Drama cu accente comice “Green Book” a castigat Oscarul la categoria “cel mai bun fim”, Alfonso Cuaron a fost desemnat cel mai bun regizor

Cristiana Petrariu Bota

Dansez pentru tine este pe punctul de a deveni istorie

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult