3.1 C
România
20 februarie 2024
Un inspector de la Directia Andifrauda Suceava, trimis in judecata pentru ca dezvaluia controalele ANAF
Stiri locale

Un inspector de la Directia Andifrauda Suceava, trimis in judecata pentru ca dezvaluia controalele ANAF

Un inspector al Directiei Antifrauda Suceava a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia ca dezvaluia controalele inopinante desfasurate de ANAF. Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in arest la domiciliu, a inspectorului Antifrauda Daniel Ionut Vartic, fiind acuzat ca ar fi dezvaluit unui om de afaceri, Ciuchea Corneliu, detalii despre controalele ce urmau sa fie facute de Directia Antifrauda, iar omul de afaceri transmitea aceste informatii mai departe. Si Corneliu Ciuchea a fost trimis in judecata in stare de arest la domiciliu.

Potrivit DNA, s-a dispus trimiterea in judecata si arestul la domiciliu a urmatorilor inculpati: VARTIC IONUT DANIEL, inspector sef antifrauda la Directia Regionala Antifrauda Fiscala (DRAF) Suceava, pentru savarsirea infractiunilor de: – folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (3 infractiuni); – complicitate la delapidare.
CIUCHEA CORNELIU, asociat si administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunilor de:
– complicitate la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (3 infractiuni),

„Scopul acestor divulgari a fost pe de o parte, incercarea de a proteja operatorii economici agreati de Ciuchea Corneliu, iar pe de alta parte de a obtine pentru sine bunuri si foloase necuvenite”, afirma procurorii.
Mai mult, se arata in documentul citat, Vartic a beneficiat, gratuit, de cazarea invitatilor la o petrecere in cele 17 camere si 5 apartamente ale unui complex turistic.

Conform DNA, in perioada martie – noiembrie 2014, omul de afaceri Ciuchea Corneliu a pretins si a primit de la Lucica Botusanu suma totala de 90.000 lei, in transe lunare de cate 10.000 lei, lasand-o sa creada ca, prin influenta pe care o are asupra unui functionar public neidentificat numit „Doctorul”, ar putea determina protejarea firmei acesteia din urma in ceea ce priveste controalele fiscale.

Comunicat DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu a inculpatilor:

VARTIC IONUT DANIEL, inspector sef antifrauda la Directia Regionala Antifrauda Fiscala (DRAF) Suceava, pentru savarsirea infractiunilor de:
– folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (3 infractiuni),
– complicitate la delapidare,
CIUCHEA CORNELIU, asociat si administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunilor de:
– complicitate la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (3 infractiuni),
– trafic de influenta,

si in stare de libertate a inculpatilor:

BOTUSANU LUCICA, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta,
CERLINCA FILUTA, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de delapidare.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In zilele de 15 mai, 17 iunie si 5 decembrie 2014, inculpatul Vartic Ionut Daniel, in calitate de inspector sef antifrauda in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Suceava – Serviciul Control nr. 5, a transmis inculpatului Ciuchea Corneliu, in vederea transmiterii mai departe, informatii ce nu erau destinate publicitatii, pe care le obtinuse in virtutea functiei sale, devoaland controale inopinate ce urmau sa fie efectuate la diversi agenti economici de catre inspectori antifrauda.

Scopul acestor divulgari a fost pe de o parte, incercarea de a proteja operatorii economici agreati de Ciuchea Corneliu, iar pe de alta parte de a obtine pentru sine bunuri si foloase necuvenite.

In perioada martie ¬ noiembrie 2014, inculpatul Ciuchea Corneliu a pretins si a primit de la inculpata Botusanu Lucica suma totala de 90.000 lei, in transe lunare de cate 10.000 lei, lasand-o sa creada ca, prin influenta pe care o are asupra unui functionar public neidentificat numit „Doctorul”, ar putea determina protejarea firmei acesteia din urma in ceea ce priveste controalele fiscale.

In perioada 1 ¬ 2 noiembrie 2014, cu ocazia desfasurarii unei petreceri, inculpatul Vartic Ionut Daniel a acceptat oferta inculpatului Cerlinca Filuta de a beneficia, in mod gratuit, de cazarea invitatilor in cele 17 camere si 5 apartamente ale unui complex turistic, administrat de acesta din urma, ajutandu-l astfel in activitatea infractionala pe omul de afaceri si cauzand firmei un prejudiciu in cuantum de 3.345 lei.

In cauza, procurorii au dispus masura sechestrului asigurator asupra mai multor sume de bani ce apartin inculpatilor Vartic Ionut Daniel, Ciuchea Corneliu si Cerlinca Filuta. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Related posts

Paula David Rat a murit intr-un accident rutier. Paula era artista, prezentatoare tv si fiica fostului presedinte al clubului Olimpia Satu Mare

Lucy Ionesco

Spitalul din Suceava se inchide, iar pacientii internați vor fi transferati. UPU s-ar putea redeschide in 48 de ore cu medici din Iasi si de la clinici private

Lucy Ionesco

Aproximativ 30 de cadre medicale de la Spitalul Judetean Arad sunt in autoizolare, dupa decesul unui pacient cu coronavirus

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult