Programul de guvernare al PNL - Comunicat de presa
Politica

Un lider al PNL il contrazice pe Iohannis pe noul Cod Fiscal

Un lider al PNL are o pozitie discordanta cu presedintele Klaus Iohannis in privinta noului Cod Fiscal. Presedintele grupului PNL din Camera Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii trebuie să susţină în continuare măsurile de relaxare fiscală din Codul Fiscal.

„Înţeleg îngrijorările preşedintelui Iohannis. Eu nu cred că trebuie să pedepseşti economia românească, societatea românească, pentru faptul că un guvern nu este de încredere şi nu prezintă garanţii că se încadrează în ţintele fiscal-bugetare stabilite şi că are capacitatea…”, a declarat Orban, intr-o emisiune la B1 Tv.

Ludovic Orban se situează astfel în contradicţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a respins Codul Fiscal de la promulgare şi l-a retrimis înapoi la Parlament spre reexaminare.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat de ce a retrimis Codul Fiscal în Parlament, subliniind că, deşi România are nevoie de relaxare fiscală, „contează foarte mult manieră în care se realizează această”.

„Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului Fiscal. Am făcut acest lucru cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult manieră în care se realizează această.

Pentru consolidarea performanţelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obţine prin politici economice bine gândite, care depăşesc interesele politice şi rezolva problemele profunde ale economiei noastre”, a susţinut Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, Ludovic Orban crede că „Nu poţi să pedepseşti cetăţenii pentru faptul că guvernul nu este bun (…) ” şi afirmă că susţine fără ezitare noile măsuri fiscale. „Eu susţin clar şi am şi declarat public că PNL trebuie să susţină în continuare Codul Fiscal”, a afirmat Orban.

Liderul deputaţilor liberali consideră şi că România ar trebui să negocieze cu UE un deficit bugetar de 2%: „Eu cred că România poate să negocieze un deficit de 2%. Este un deficit care, ţinând cont de creşterea economică, este un deficit sustenabil şi care poate fi chiar un stimulent”.

Stiri pe aceeasi tema

Ecaterina Andronescu: Daca cineva vrea sa arate ca Romania este o tara neguvernabila, trebuie sa isi asume responsalibitatea

Ioana Badulescu

Mitinguri de amploare, sambata, in Bucuresti. Pieleanu: Va fi o demonstratie de forta care ar putea legitima actiuni politice viitoare, inclusiv o suspendare

Ioana Badulescu

Mirel Palada: Pufosilor de jurnalisti, tot in Ponta va e nadejdea sa faceti niste stiri mai acatarea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult