De ce mai platim contributii de sanatate cand serviciile medicale de baza nu sunt garantate de biletul de trimitere
Stiri locale

Un medic chirurg din Iasi a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata

Un medic chirurg din Iasi a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata. In dosarul instrumentat de Directia Generala Anticoruptie (DGA) au fost dati pe mana justitiei si cinci pacienti, sub acuzatia de dare de mita, informeaza un comunicat de presa al DGA. 

Medicul chirurg a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuată (11 acte materiale), dupa ce ar fi primit si pretins sume e bani de la mai multi pacienti, in schimbul indeplinirii atributiilor de serviciu.

„Fapta constă în aceea că, acesta, în calitate de medic primar chirurgie cardiovasculară în cadrul unei unităţi medicale din Iaşi, în perioada octombrie 2016 – iunie 2017, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi pacienţi, în vederea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu sau ca urmare a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu. Astfel, în timpul cercetărilor au fost identificate 11 situaţii în care medicul a pretins, în total, peste 25.000 de lei şi aproape 5.000 de euro de la pacienţi şi aparţinători ai acestora pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale”, se precizează în comunicat.

Medicul a primit aproape 18.000 de lei şi 1.600 de euro din sumele pretinse cu titlu de mită. Astfel, în luna septembrie 2016 a pretins 7.000 de lei unui pacient pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, dar pentru că acesta nu avea suma solicitată, a primit ulterior, printr-un intermediar, doar 4.000 de lei.

„De asemenea, în cursul lunii aprilie 2017 a pretins unui pacient şi fratelui acestuia, suma de 1.500 euro pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale. Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit, în cursul lunii mai 2017, suma de 4.500 lei de la fratele pacientului, după ce a efectuat operaţia”, se mai arată în comunicatul DNA.

Din cercetări a rezultat că o situaţie similară s-a înregistrat pe 12 iunie 2017, când, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, medicul a pretins 8.000 lei de la două persoane pentru a efectua o intervenţie chirurgicală. Câteva zile mai târziu, pe 15 iunie 2017, inculpatul a primit 6.000 lei de la o pacientă pentru o operaţie, după ce în luna ianuarie 2017 îi ceruse 8.000 de lei.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus trimiterea în judecată a încă cinci inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, constând în aceea că au dat chirurgului diferite sume de bani în legătură cu serviciile medicale prestate de acesta.

„În cauză au fost luate măsuri asigurătorii şi s-au formulat propuneri de luare a măsurii de siguranţă a confiscării, inclusiv a confiscării extinse. Dosarul urmează să parcurgă procedura de cameră preliminară la Tribunalul Iaşi”, se mai menţionează în comunicatul DGA.

Stiri pe aceeasi tema

Gabriela Patrascu, studenta la Medicina din Chisinau, gasita moarta la Orhei. Fata a murit strangulata

Cristiana Petrariu Bota

Accident cu o masina de Politie pe DN 66, la Merisor – Petrosani. Trei politisti au fost raniti

Cristiana Petrariu Bota

Viceprimarul localitatii Techirghiol a suferit un atac de cord si a decedat

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult