Un medic roman care lucreza in cercetare la un spital din Paris spera ca intr-o zi sa aplice in tara tot ce a invatat in strainatate
Social

Un medic roman care lucreza in cercetare la un spital din Paris spera ca intr-o zi sa aplice in tara tot ce a invatat in strainatate

Medicul Alina Nicolae este specializata in hematopatologie, a plecat din Romania in urma cu zece ani, iar in prezent lucreza in cercetare la un spital din Paris, unde analizeaza probele pacientilor straini si romani suspectati de cancer. Un diagnostic exact inseamna un tratament corespunzator, iar doctorul Alina Nicolae stie foarte bine acest lucru. Face tot ce-i sta in putere pentru pacientii care ii cer a doua opinie, iar intr-o zi spera sa se intoarca si sa aplice in tara tot ce a invatat in strainatate.

„Medicii români nu sunt cu nimic mai prejos decât cei străini”, spune Alina intr-un reportaj realizat de Digi 24. In prezent lucrează la un spital de prestigiu din Paris, insa dupa ce a plecat din țară, in urma cu zece ani, Alina Nicolae s-a specializat în hematopatologie. Analizează tumorile suspecte de cancer. Nu doar pe ale străinilor, ci si pe ale românilor care trimit probele în Franța pentru o a doua opinie.

Doctorul Alina Nicolae a plecat din România în anul 2007. Visa încă de atunci să facă performanţă într-o ramură grea a medicinei: hematologie şi anatomie patologică. Şi nu i-a fost deloc uşor. A muncit zi şi noapte pentru visul său şi a făcut stagii de pregătire în mai multe ţări, unde a lucrat cu medici de renume din acest domeniu. Totul ca să poată pune un diagnostic cât mai precis pacienţilor suspecţi de cancer.

Citeste si: Victor Velculescu, cercetator roman stabilit in Baltimore, a descoperit biopsia lichida – un test de sange care semnaleaza cancerul in stadii pretumorale

Dr. Alina Nicolae, medic specialist anatomie patologică: „Am nevoie să mă simt utilă. În diagnosticul pacienţilor cu limfoame şi leucemii satisfacţia vine imediat ştiind că am putut să punem un diagnostic bun care va beneficia de un tratament corespunzător.”

Acum lucrează la spitalul din Creteil, Paris. Se ocupă de partea de cercetare, a publicat peste 40 de articole medicale şi le predă studenţilor de la Facultatea de Medicină. În plus, petrece ore multe în laborator pentru că este căutată de mulţi colegi pentru a doua opinie.

Dr. Alina Nicolae: „Avem şi pacienţi din România, sunt mai mult cazuri adresate de medici din România, doamna doctor Camelia Dobrea, care mă solicită şi încerc să o ajut cât pot de mult.”

Doctorul Camelia Dobrea lucrează la laboratorul de patologie hematologică de la Institutul Fundeni şi a fost profesorul şi mentorul Alinei.

Dr. Camelia Dobrea, medic primar anatomie patologică: „Din când în când îi mai trimit câte un mail și îi mai cer câte o părere, ne mai consultăm la unele cazuri, pentru că întotdeauna un diagnostic în anatomie patologică în cazurile dificile necesită colaborare.”

Dr. Alina Nicolae: „Până acum toate cazurile pe care mi le-a solicitat a avut întotdeauna dreptate. Nu am ce să reproşez acelui diagnostic pe care dânsa îl face.”

Alina Nicolae vrea ca într-o zi să poată aplica în ţara ei tot ce a învăţat în străinătate.

Dr. Alina Nicolae: „M-aş întoarce în special pentru pacienţii din România, pentru medicii din România. Sistemul din România pregăteşte medici de calitate. Din ceea ce am văzut, medicii români care sunt plecaţi în afară fac performanţă şi sunt foarte apreciaţi.”

Alina Nicolae crede că România încă se mai poate însănătoşi. Numai dacă îşi respectă cu adevărat valorile.

Stiri pe aceeasi tema

Sebastian Ghita a fost achitat de ICCJ. Fostul deputat PSD nu se mai afla in tara de peste un an, decizia nu este definitiva

Ioana Badulescu

Salariile politistilor vor fi majorate. Actul normativ va ajunge la Guvern saptamana aceasta

Ioana Badulescu

Dan Sova a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CT Govora. Decizia este definitiva

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult