Un milion de romani vor trebui sa redepuna declaratia unica la ANAF

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 15, 2018 15:35

Un milion de romani vor trebui sa redepuna declaratia unica la ANAF

Un milion de romani vor trebui sa redepuna declaratia unica la ANAF dupa 1 decembrie cand salariul minim va creste la 2.080 de lei pentru cei fara studii superioare si la 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare, sustine consultantul fiscal Adrian Benta.

„Toti cei ce au venituri extrasalariale si datoreaza contributia la sanatate sau la pensii – probabil peste 1.000.000 de persoane, trebuie sa redepuna declaratia unica! Adica pentru luna decembrie 2018 se recalculeaza contributia la sanatate si dupa caz la contributia la pensii, cel putin la nivelul noului salariu minim!”, declara Adrian Benta.

Guvernul a adoptat recent o ordonanta de urgenta care prevede ca salariul minim pe economie sa fie majorat de la 1 decembrie 2018, acesta urmand sa fie diferentiat in functie de studii. Prin modificarea corespunzatoare adusa Codului Muncii pentru a permite un salariu minim diferentiat, se stabileste salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor si al vechimii in munca.

Astfel, salariul minim de baza va fi 2.080 de lei de la inceputul lunii viitoare, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare sau cu vechime mai mare de 15 ani sa fie 2.350 de lei. Singura conditie este ca cei cu studii superioare sa activeze in domeniul in care au facut studiile.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.