Opt militari romani au fost raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina-capcana, fiind dusi la Spitalul Militar din Kandahar
Social

Un militar roman mort in misiune in Afganistan, decorat post-mortem de Departamentul de Stat al SUA

Un militar român care a murit anul trecut în timpul unei misiuni în Afganistan a fost decorat, post-mortem, de Departamentul de Stat al SUA. Distincţia „The Army Comendation Medal” a fost înmânată, la Focşani, soţiei sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 „Brave Hearts”.

„Performanţa, dăruirea şi expertiza de care a dat dovadă a dus la obţinerea succesului subunităţii în care a fost încadrat pe timpul desfăşurării acţiunilor militare”, s-a arătat în mesajul dinaintea acordării distincţiei. Mădălin Stoica a primit şi medalia „Non-Article 5” pentru serviciile aduse Organizaţiei Nord Atlantice pe timpul desfăşurării misiunii „Resolute Support” în Afganistan.

” Mă aplec cu recunoştinţă în faţa sacrificiului făcut de camaradul nostru Mădălin Stoica, sacrificiu pe care nu-l vom uita niciodată. Mădălin şi-a câştigat locul printre îngeri şi în sufletele noastre”, a declarat comandantul Batalionului 280 Infanterie, Cristian Colibaba.

Un membru al Batalionului 280 Infanterie a murit iar doi au fost răniţi după ce maşina blindată în care se aflau a fost atacată cu un dispozitiv explozibil improvizat. Incidentul a avut loc în luna septembrie 2017, în timpul unei misiuni de patrulare care s-a desfăşurat în provincia afgană Kandahar.

Stiri pe aceeasi tema

Accident aviatic in Braila, o persoana a murit

Cristiana Petrariu Bota

Accident rutier cu romani in Austria, Ambasada Romaniei la Viena s-asesizat in regim de urgenta

Ioana Badulescu

Absolventii de Medicina sau Farmacie au parte de o oportunitate de neratat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult