Un militar roman mort in misiune in Afganistan, decorat post-mortem de Departamentul de Stat al SUA

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 9, 2018 10:22

Un militar roman mort in misiune in Afganistan, decorat post-mortem de Departamentul de Stat al SUA

Un militar român care a murit anul trecut în timpul unei misiuni în Afganistan a fost decorat, post-mortem, de Departamentul de Stat al SUA. Distincţia „The Army Comendation Medal” a fost înmânată, la Focşani, soţiei sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 „Brave Hearts”.

„Performanţa, dăruirea şi expertiza de care a dat dovadă a dus la obţinerea succesului subunităţii în care a fost încadrat pe timpul desfăşurării acţiunilor militare”, s-a arătat în mesajul dinaintea acordării distincţiei. Mădălin Stoica a primit şi medalia „Non-Article 5” pentru serviciile aduse Organizaţiei Nord Atlantice pe timpul desfăşurării misiunii „Resolute Support” în Afganistan.

” Mă aplec cu recunoştinţă în faţa sacrificiului făcut de camaradul nostru Mădălin Stoica, sacrificiu pe care nu-l vom uita niciodată. Mădălin şi-a câştigat locul printre îngeri şi în sufletele noastre”, a declarat comandantul Batalionului 280 Infanterie, Cristian Colibaba.

Un membru al Batalionului 280 Infanterie a murit iar doi au fost răniţi după ce maşina blindată în care se aflau a fost atacată cu un dispozitiv explozibil improvizat. Incidentul a avut loc în luna septembrie 2017, în timpul unei misiuni de patrulare care s-a desfăşurat în provincia afgană Kandahar.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.