Opt militari romani au fost raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina-capcana, fiind dusi la Spitalul Militar din Kandahar
Social

Un militar roman mort in misiune in Afganistan, decorat post-mortem de Departamentul de Stat al SUA

Un militar român care a murit anul trecut în timpul unei misiuni în Afganistan a fost decorat, post-mortem, de Departamentul de Stat al SUA. Distincţia „The Army Comendation Medal” a fost înmânată, la Focşani, soţiei sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 „Brave Hearts”.

„Performanţa, dăruirea şi expertiza de care a dat dovadă a dus la obţinerea succesului subunităţii în care a fost încadrat pe timpul desfăşurării acţiunilor militare”, s-a arătat în mesajul dinaintea acordării distincţiei. Mădălin Stoica a primit şi medalia „Non-Article 5” pentru serviciile aduse Organizaţiei Nord Atlantice pe timpul desfăşurării misiunii „Resolute Support” în Afganistan.

” Mă aplec cu recunoştinţă în faţa sacrificiului făcut de camaradul nostru Mădălin Stoica, sacrificiu pe care nu-l vom uita niciodată. Mădălin şi-a câştigat locul printre îngeri şi în sufletele noastre”, a declarat comandantul Batalionului 280 Infanterie, Cristian Colibaba.

Un membru al Batalionului 280 Infanterie a murit iar doi au fost răniţi după ce maşina blindată în care se aflau a fost atacată cu un dispozitiv explozibil improvizat. Incidentul a avut loc în luna septembrie 2017, în timpul unei misiuni de patrulare care s-a desfăşurat în provincia afgană Kandahar.

Stiri pe aceeasi tema

Bilantul cazurilor de coronavirus este in scadere, se mentine ridicat numarul persoanelor internate la ATI

Cristiana Petrariu Bota

Doctorul Mihail Staniloiu a murit la varsta de 74 de ani. Povestea de viata a medicului chirurg este impresionanta

Delia Ion

Ilie Sarbu a fost numit la Curtea de Conturi. Fostul senator nu ar indeplini conditiile de numire

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult