Partidele politice se vor putea infiinta cu mai putini membri
Politica

Un nou partid s-a infiintat in Romania. Se cauta imnul si sigla

Inca un partid va aparea pe scena politica din Romania. Este vorba despre Partidul Banatanilor, a carui infiintare a inceput-o deja timisoreanul Iancu Radomir-Gherman, care sustine ca noul partid militeaza pentru regionalizare si descentralizare si promoveaza „randuiala banateana”. 

Partidul Banatanilor si-a redactat deja Statutul Politic, iar acum este in cautarea imnului si a blazonului. „Noi suntem vocea Randuielii Banatane!”, este sloganul PB.

Mesajul postat de initiator pe pagina este urmatorul:

„Noi, cei care ne adresam dumneavoastra acum, suntem datornicii Randuielii Banatane si cu sau fara voia dumneavoastra ne vom plati datoriile . Noi suntem cei care vrem sa traim banataneste in Banat – indiferent daca ne-am nascut aici sau ne-am asezat aici; Noi nu facem deosebiri intre etnii si religii si avem drept cod de comportament social si de munca Randuiala Banatana. Prin Noi vorbesc generatiile care au facut din BANAT o regiune cu cel mai inalt nivel de dezvoltare economica si sociala din aceasta parte de Europa ; prin noi vorbesc cei care au facut – acum mai bine de un secol – cercuri literare si reviste in satele banatane; prin noi vorbesc cei care au facut industrie grea in Banatul Montan intr-o vremea cand intr-o buna parte din Europa nu se cunostea cuvantul industrie; prin noi vorbesc cei care au facut – primii – canale navigabile si agricultura ‘dupa metoda’ si cei care au aprins prima lampa electrica din Europa in Capitala Banatului, Timisoara; prin noi vorbesc cei care s-au opus miticizarii Banatului in perioada interbelica; prin noi vorbesc cei care s-au zbatut sa pastreze Banatul profund occidental in epoca bolsevico-comunista; prin noi vorbesc cei pe care i-au vanat bolsevico-comunisti ca pe niste fiare; prin noi vorbesc cei deportati in Rusia si in baltile Baraganului; prin noi vorbesc cei alungati peste hotare; prin noi vorbesc cei vanduti precum vitele in Israel sau Germania; prin noi vorbesc cei care au trecut cu greu granita spre Democratie, dar si cei care au fost ucisi, torturati si incarcerati pentru ca voiau sa fie Liberi; prin noi vorbesc cei care au spus – la Timisoara, Lugoj, Resita, Caransebes ….. – in Decembrie 1989: DESTUL! si au iesit cu mainile goale in fata tancurilor Puterii bolsevico-comuniste; prin noi vorbesc cei care s-au opus si se opun neo-bolsevico-comunistilor care au prins fraiele Romaniei dupa 1989; prin noi vorbesc cei care s-au stabilit in Europa, America sau Australia si sunt atenti la tot ce tine de pastrarea Randuielii Banatene in Banat; prin noi vorbesc cei care vor sa faca regionalizare dupa regiunile istorice; prin noi vorbesc cei care vor sa desfiinteze judetele trasate pentru a distruge regiunile istorice din Transilvania si Banat; prin noi vorbesc cei care vor descentralizare administrativa si fiscala; prin noi vorbesc, deoarece Noi suntem vocea Randuielii Banatane”.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta participa la summit-ul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est de la Tirana

Cristiana Petrariu Bota

Noul Regulament al Camerei Deputatilor, contestat de PNL la Curtea Constitutionala

Cristiana Petrariu Bota

Mircea Diaconu: Rezolutia privind statul de drept din Romania ar trebui sa ceara un set de principii si de valori aplicabil tuturor statelor membre

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult