Leul a ajuns luni, 13 noiembrie, la cel mai slab nivel din istorie
Știri locale

Un om de afaceri abonat la contracte cu Autoritatea Nationala a Vamilor a platit o suma exorbitanta unui avocat din Alexandria

Un om de afaceri abonat la contracte cu Autoritatea Națională a Vămilor a plătit o sumă exorbitantă pentru un document pe care a refuzat să-l arate comisarilor Gărzii Financiare. Banii au fost ulterior ridicați cash din bancă și au dispărut, potrivit unui articol publicat de Romania Libera.

Omul de afaceri abonat la contracte cu Autoritatea Națională a Vămilor a plătit 1,5 milioane de euro pentru consultanţă juridică unui avocat obscur din Alexandria pentru ca acesta să realizeze un raport secret de 300 de pagini, pe care nu l-au putut vedea nici măcar inspectorii Fiscului.

Documentul trebuia să ajungă la MB Telecom, deţinută de Mircea Tudor, să-şi adjudece o serie de contracte pentru “securizarea frontierelor după standarde Schengen” iar suma menţionată reprezenta 15% commission din valoarea înţelegerilor parafate cu statul. De altfel, societatea a derulat afaceri de 75 de milioane de euro cu ANV. Numai din 2007 încoace, MB Telecom a încheiat 17 contracte cu această instituţie.

Ulterior, inspectorii ANAF au constatat că avocatul Liviu Ardeiaş din Alexandria este un expert în “contracte de consultanţă fictivă”, funcţionând ca un “offshore viu”. Liviu Ardeiaş a tăiat mii de facturi şi chitanţe, dar nu a ţinut niciodată contabilitatea acestora şi nu a plătit dări la stat.

Cititi articolul integral in editia de miercuri a ziarului Romania Libera si pe site-ul romanialibera.ro.

Articole asemănătoare

IASI: Cel mai mare proiect de voluntariat din Europa are loc cu implicarea unor elevi din Iasi

Lucy Ionesco

Elevii din Bucuresti vor beneficia de abonamente gratuite incepand cu data de 11 februarie

Lucy Ionesco

Congresele si evenimentele medicale din Iasi au fost anulate

Lucy Ionesco