-2.9 C
România
28 octombrie 2021
Leul a ajuns luni, 13 noiembrie, la cel mai slab nivel din istorie
Stiri locale

Un om de afaceri abonat la contracte cu Autoritatea Nationala a Vamilor a platit o suma exorbitanta unui avocat din Alexandria

Un om de afaceri abonat la contracte cu Autoritatea Națională a Vămilor a plătit o sumă exorbitantă pentru un document pe care a refuzat să-l arate comisarilor Gărzii Financiare. Banii au fost ulterior ridicați cash din bancă și au dispărut, potrivit unui articol publicat de Romania Libera.

Omul de afaceri abonat la contracte cu Autoritatea Națională a Vămilor a plătit 1,5 milioane de euro pentru consultanţă juridică unui avocat obscur din Alexandria pentru ca acesta să realizeze un raport secret de 300 de pagini, pe care nu l-au putut vedea nici măcar inspectorii Fiscului.

Documentul trebuia să ajungă la MB Telecom, deţinută de Mircea Tudor, să-şi adjudece o serie de contracte pentru “securizarea frontierelor după standarde Schengen” iar suma menţionată reprezenta 15% commission din valoarea înţelegerilor parafate cu statul. De altfel, societatea a derulat afaceri de 75 de milioane de euro cu ANV. Numai din 2007 încoace, MB Telecom a încheiat 17 contracte cu această instituţie.

Ulterior, inspectorii ANAF au constatat că avocatul Liviu Ardeiaş din Alexandria este un expert în “contracte de consultanţă fictivă”, funcţionând ca un “offshore viu”. Liviu Ardeiaş a tăiat mii de facturi şi chitanţe, dar nu a ţinut niciodată contabilitatea acestora şi nu a plătit dări la stat.

Cititi articolul integral in editia de miercuri a ziarului Romania Libera si pe site-ul romanialibera.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Perchezitii la Consiliul Judetean Suceava. Catalin Nechifor, Ovidiu Dontu si Monica Gubernat apar in dosar

Cristiana Petrariu Bota

Amenzi in lant la restaurantele de pe litoral pentru abateri privind siguranta alimentara

Cristiana Petrariu Bota

Sindicalistii de la metrou ameninta cu greva generala, astfel ca metroul ar putea sa circule abia dupa ora 16.00

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult