Un pacient cu o forma severa de tumora cerebrala a fost operat minim-invaziv la Spitalul Sanador cu ajutorul unui microscop de ultima generatie
Life

Un pacient cu o forma severa de tumora cerebrala a fost operat minim-invaziv la Spitalul Sanador cu ajutorul unui microscop de ultima generatie

Tehnologia medicală de ultimă generație permite din ce în ce mai mult tratarea prin proceduri minim invazive a unor diagnostice medicale severe. La Spitalul Clinic Sanador a fost operat cu succes pe creier un pacient în varsta de 66 de ani care suferea de o tumoră cerebrală severă. Intervenția a durat 4 ore și s-a realizat minim-invaziv cu ajutorul unui microscop de ultimă generație, intrat recent in dotarea Sectiei de Neurochirurgie a spitalului. 

Un pacient în vârstă de 66 de ani a fost operat cu succes pe creier de o echipă neurochirurgicală a Spitalului Clinic Sanador, printr-o intervenție minim-invazivă realizată cu microscopul operator de ultimă generație ZEISS KINEVO 900, intrat recent în dotarea Secției de Neurochirurgie a spitalului. Intervenția a durat 4 ore și a avut un risc operator ridicat, pacientul suferind de o formă severă de tumoră cerebrală – tumoră cerebrală de fosă posterioară (în spatele craniului), extinsă până în sinusurile venoase ce drenează sângele din creier, a căror lezare putea determina hemoragie masivă și decesul.

Tumorile localizate în fosa posterioară reprezintă aproximativ 60% din totalitatea tumorilor cerebrale. Aceste formațiuni determină creșterea presiunii intracraniene, lucru care poate provoca leziuni grave ale structurilor nervoase vitale aflate în proximitate (centri nervoși respiratori, centri cardio – circulatori, centri vegetativi). Pacientul prezenta simptome de cefalee, vertij accentuat (amețeală) și instabilitate în ortostatism (în poziție verticală).

Particularitatea și dificultatea acestui caz au fost date de infiltrarea profundă a tumorii, până la nivelul sinusurilor venoase transvers și sigmoid, canale care colectează sângele din creier, existând astfel riscul unei hemoragii grave în timpul operației. Însă cu ajutorul microscopului operator Kinevo 900 și a instrumentarului chirurgical am reușit să efectuăm ablația tumorală fără afectarea structurilor cerebrale sau alte complicații intra- și post-operatorii. Această tehnologie de ultimă generație reprezintă noul standard de tratament pentru pacienții cu patologii neurologice complexe, oferindu-le șansa unei recuperări complete și într-un timp foarte scurt“ a declarat dr. Ovidiu Grămescu, coordonatorul echipei medicale, medic primar neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Sanador.

Echipa operatorie condusă de dr. Grămescu a fost alcătuită din dr. Ștefan Suditu – medic specialist neurochirurg și dr. Ioana Grămescu – medic primar ATI. Pacientul a fost externat la 3 zile postoperator, fără niciun deficit neurologic și mobilizându-se singur.

Microscopul operator ZEISS KINEVO 900 reprezintă ultima generație de tehnologie de vizualizare la nivel mondial, dedicată intervențiilor de neurochirurgie. Utilizând acest echipament, medicii beneficiază de capacități superioare de vizualizare și analiză a țesuturilor și pot efectua intervenții minuțioase pe creier și la coloana vertebrală, cu precizie ridicată. Microscopul poate fi utilizat în abordarea unei game complexe de patologii neurologice, printre care tumori intracerebrale, anevrisme intracraniene, malformații arterio-venoase cerebrale, leziuni expansive și vasculare la nivelul măduvei spinării, malformații disrafice și complexe ale sistemului nervos.

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deținând cel mai mare spital clinic privat din țară, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie imagistică medicală de top. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul Clinic Sanador este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, fiind dotat și cu compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 17 linii de gardă 24/24H și flotă proprie de ambulanțe.

Related posts

MPFM SEZON 4. Danut: Nu-mi place sa o vad trista pe Carmen!

Delia Ion

LADY GAGA: SUA ar trebui sa boicoteze JO de Iarna din Rusia

Bogdan

Pauza de masa trebuie sa fie la ora fixa. Chef Adrian Hadean a initiat campania „Hai la 1 la masa”

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult