Social

Un pilot de planor a disparut in judetul Brasov. 3 avioane si 5 elicoptere MAI si MApN sunt in cautarea lui

Un pilot de planor a disparut in judetul Brasov, joi seara, trei avioane de mici dimensiuni si cinci elicoptere apartinand Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si Ministerului Apararii Nationale (MApN) se afla acum cautarea sa. 

Totodată, 130 de angajaţi ai ISU Braşov ar putea pleca in orice moment să-l caute. Pilotul nu a mai fost văzut pe radar de ieri de la prânz şi nici nu a mai răspuns la telefon.

La căutări, coordonate de la Aerodromul Ghimbav, participă colegi ai pilotului de la Aeroclubul României.

„În seara zilei de 06.08.2015, în jurul orelor 20.00, comandantul Aeroclubului Teritorial Braşov a constatat că planorul particular cu indicativul D-5955, care decolase de pe Terenul de Zbor Ghimbav în jurul orei 12.30, nu s-a mai reîntors la aterizare. În aceste condiţii, s-a încercat contactarea telefonică şi prin radio a pilotului, bănuindu-se că acesta ar fi aterizat în afara aerodomului, lucru uzual pentru acestă categorie de aeronave.

Întrucât nu s-a reuşit contactarea pilotului sau localizarea aeronavei pe alte terenuri de zbor din zonă, în jurul orei 21.00 a fost anunţat Centrul de Coordonare – SAR ( Căutare şi Salvare) ROMATSA, care a demarat imediat procedurile de alarmare, căutare şi salvare a aeronavei”, se precizeaza intr-un comunicat de la Ministerul Transporturilor.

Sursa citata mai precizeaza ca joi seara, la ora 22.00, s-a intrunit la sediul Ministerului Transporturilor, Comitetul Ministerial pentru situatii de urgenta condus de secretarul de stat Dragos Titea care, în urma analizării situaţiei şi în baza competenţelor ce-i revin, a soliciat Centrului de Coordonare SAR – ROMATSA să continue activitatea de coordonare a operaţiunilor de căutare a aeronavei comform procedurilor aprobate în baza HG nr.741/2008.

De precizat ca la bordul aeronavei dispărute se afla o singură persoană , respectiv pilotul, care avea experinţa zborului cu planorul în zone montane. Pilotul nu aparţine nici unei unităţi din subordinea Ministerului Transporturilor.

Stiri pe aceeasi tema

Romania ar putea avea stare de alerta dupa data de 15 mai, cand expira starea de urgenta instituita prin decret prezidential

Cristiana Petrariu Bota

Nu vom avea zapada de Craciun

Bogdan

Vitraliile Turnului cu Ceas de la Palatul Culturii din Iasi s-au deteriorat din cauza concertelor, la mai putin de un an de la receptia lucrarilor de consolidare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult