-3.2 C
România
16 ianuarie 2022
IT/Stiinta

Un student a fost proprietarul domeniului google.com timp de un minut

Google i-a platit 12.000 de dolari lui Sanmay Ved, un student care a detinut domeniul google.com un minut, timp in care s-a remediat eroarea de sistem care a permis achizitia respectiva.

Sanmay cauta domenii web disponibile si a descoperit cu surprindere ca domeniul google.com este liber si poate fi achizitionat. Nu a stat pe ganduri si a platit suma de 12 dolari si, dupa ce comanda i-a fost verificata, a primit un email in care era anuntat ca achizitia a fost facuta cu succes.

Respectivul student nu s-a bucurat insa foarte mult de mandria de a fi proprietarul domeniului google.com caci, un minut mai tarziu, a primit un nou email prin care i se aducea la cunostiinta ca achizitia domeniului web a fost anulata din motive tehnice.

Sanmay Ved nu a cerut o recompense financiara pentru ca a descoperit aceasta vulnerabilitatea in sistem, dar Google i-a oferit o recompensa financiara din proprie initiativa.

Suma inintiala a fost mai mica, dar cei de la Google au decis sa dubleze suma cand au aflat ca Sanmay Ved a donat recompense catre o asociasie caritabila.

Stiri pe aceeasi tema

SRI: Virusul Tinba v3 i-ar putea ataca pe romanii cu card bancar

Cristiana Petrariu Bota

ECLIPSA DE LUNA – Imagini spectaculoase cu SUPER LUNA. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

OMS: Speram sa punem capat pandemiei de coronavirus in mai putin de doi ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult