1.8 C
România
27 noiembrie 2020
Un submarin nuclear a luat foc la un santier naval din Arhanghelsk, Rusia
Externe

Un submarin nuclear a luat foc la un santier naval din Arhanghelsk, Rusia

Un submarin nuclear a luat foc la un santier naval din Arhanghelsk, Rusia. Incendiul s-a produs intr-unul din compartimentele inferioare, in timpul efectuarii unor lucrari de sudura, submarinul nuclear aflandu-se pe un santier, la reparatii.

Submarinul, de tip K-266 Oriol, a fost dat in folosinta in 1992 si face parte din Flota Nordului. In 2013 a fost transportat pe santierul naval pentru reparatii,urmand ca acestea sa fie finalizate in 2016.

Pentru a limita propagarea incendiului, ecluza bazinului unde a fost amplasat submarinul a fost deschisa, pentru ca apa sa patrunda in compartimentul care a luat foc.

La bordul submersibilului nu se afla armament, iar reactorul nuclear nu era pornit, protocolul stipuland sa fie golit combustibilul  nuclear o data cu intrarea in reparatii.

Stiri pe aceeasi tema

Raport OCDE: Diaspora romaneasca este a cincea cea mai numeroasa din lume, cu cea mai mare rata de crestere in ultimii ani

Cristiana Petrariu Bota

MAE reactioneaza dupa ce Ucraina a spus ca agenti rusi au planuit incendierea unor scoli romanesti

Ioana Badulescu

Inchisori CIA in Romania. Detention Site Black, inchisoarea secreta din Romania – Washington Post

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult