Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Economie

Unde s-au dus banii Armatei in ultimii 25 de ani

Starea Apărării Naţionale: Anual, o cincime din bugetul Ministerului Apărării Naţionale ar trebui să meargă către înarmare. În realitate, acest prag a fost atins o singură dată după 1990, scriu cei de Adevarul.

Constant, cea mai mare parte a bugetului Apărării merge către plata salariilor şi operaţiuni de rutină. Pentru înzestrarea forţelor armate rămâne doar o fracţiune.

Stii care este cea mai sigura tara din Europa? Nu are armata, iar oamenii isi lasa casele si masinile descuiate

Din 1988 încoace, bugetele anuale ale Ministerului Apărării Naţionale al României au însumat aproximativ 45 de miliarde de dolari, conform datelor adunate de Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI).

Raportat la Produsul Intern Brut, bugetul alocat Apărării nu a depăşit niciodată 1,85%. Ţinta pentru toţi cei 28 de membri NATO este 2% din PIB.

Stiri pe aceeasi tema

Primele ferme solare Sunly au fost deschise in Polonia

Cristiana Petrariu Bota

Lukoil a descoperit un zacamant de gaz in Marea Neagra, la 170 km de Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Despre schimbarile tratamentului fiscal in cazul facturilor neincasate

admin

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult