ALEGERI IN UNGARIA: Jobbik, partidul de extrema dreapta, a castigat alegerile parlamentare
Externe

Ungaria a demarat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic

Ungaria a lansat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic, prin care acestia sa „traiasca omeneste” si sa scape de saraciePotrivit agentiei MTI, Fondul de Adminstrare a Subvenţiilor pentru Resursele Umane (Emet) şi Serviciul de Ajutor Maltez din Ungaria (MMSZ) au demarat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic, în valoare de 900 de milioane de forinţi proveniţi din fonduri europene, au anunţat vineri la Budapesta instituţiile implicate. 

Proiectul va avea o durata de 3 ani si prevede sa fie ajutaţi 13.000 de maghiari defavorizaţi care locuiesc în Ungaria şi în afara graniţelor. Secretarul de stat a aratat ca “avem încredere că pentru mulţi oameni este şansa de scăpa din ghearele sărăciei”.

Oficialul de la Budapesta a mai precizat ca este totodată un scop social şi al politicilor naţionale să acordăm fiecărui maghiar de peste hotare “posibilitatea de a trăi omeneşte”.

Potrivit materialelor de presă prezentate proiectul coordonatorului consorţiului, MMSZ, şi al partenerului de consorţiu Emet va fi realizat din suma de 911 milioane de forinţi proveniţi din fonduri europene, în cardul programului Széchenyi 2020. Proiectul contribuie prin comunicarea de bune practici, consolidarea colaborării, precum şi prin ameliorarea problemelor sociale concrete la eliminarea discrepanţelor din Bazinul Carpatic.

Related posts

Brexitul si politicile de austeritate au facut din Marea Britanie o tara rasista, sustine un raportor ONU

Ioana Badulescu

Tratatul final de Brexit va fi semnat duminica la summitul UE. Anuntul facut de May si Juncker dupa intalnirea de ieri

Ioana Badulescu

Londra a anulat evenimentele de Revelion 2021 din cauza coronavirusului. Nu vor fi artificii, nu se va intampla nimic in oras pe 31 decembrie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult