Ungaria, data afara din UE? Nu e departe de a deschide focul asupra refugiatilor, sustine Luxemburgul
Externe

Ungaria, data afara din UE? Nu e departe de a deschide focul asupra refugiatilor, sustine Luxemburgul

Luxemburgul cere ca Ungaria sa fie data afara din Uniunea Europeana (UE), deoarece nu respecta drepturile refugiatilor si libertata presei. Jean Asselborn, Ministrul de Externe din Luxemburg, a cerut ca Ungaria sa fie suspendata sau exclusa din UE  din cauza incalcarilor masive de regulatii ale valorilor fundamentale europene, mai exact tratamentul guvernului de la Budapesta fata de refugiati, independenta judiciara si libertatea presei.

Ministrul de Externe din Luxemburg subliniaza ca Ungaria nu este departe de a deschide focul asupra refugiatilor si cere liderilor europeni sa nu tolereze un asemenea comportament inadecvat.

„Ungaria nu este departe de a emite ordine pentru a deschide focul asupra refugiatilor”, a sugerat Asselborn. Liderii UE se vor intalni vineri in Slovacia pentru a discuta viitorul uniunii. Uniunea Europeana nu va tolera asemenea comportament inadecvat, a declarat Ministrul de Externe, declarand ca orice stat care incalca aceste valori de baza ar trebui „exclus temporar, sau daca este necesar, permanent, din UE”.

Ungaria s-a alaturat UE in 2004 si desi se stie ca Uniunea Europeana poate refuza sau intarzia un candidat in a se alatura, nu este cert faptul ca UE ar avea puterea de a exclude un stat deja existent. Ungaria a fost prinsa intr-un flux enorm de migranti si refugiati acum un an, astfel incat peste un milion de oameni s-au indreptat prin Europa centrala de pe tarmurile Greciei catre Germania si alte tari din vestul Europei. Intre timp, Ungaria a sigilat granitele si a construit un zid pentru a opri migrantii sa ajunga in Austria.

Stiri pe aceeasi tema

Parada din Piata Roşie, momentul culminant de confruntare cu exteriorul

Cristiana Petrariu Bota

Trump efectueaza o vizita in Marea Britanie. Cetatenii americani aflati la Londra au fost avertizati de Ambasada SUA

Ioana Badulescu

No-deal Brexit. Ce presupune scenariul iesirii Marii Britanii din UE fara un acord

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult