9.7 C
România
23 septembrie 2021
referendum-ungaria
Breaking News Externe

Ungaria decide prin referendum daca accepta cotele impuse de UE in privinta refugiatilor

Electoratul maghiar este chemat azi la urne pentru a se pronunta in cadrul unui referendum referitor la cotele obligatorii impuse de Uniunea Europeana in privinta solicitantilor de azil. Cei care se vor prezenta la urne vor avea de raspuns unei singure intrebari: „Vreti ca Uniunea Europeana sa decreteze o relocalizare obligatorie de cetateni non-ungari in Ungaria, fara aprobarea parlamentului ungar?”.

Deja premierul Ungariei si-a exprimat opinia radicala in legatura cu acest subiect, optiunea lui fiind aceea de respingere a planului conceput si impus de Uniunea Europeana.

Pana in prezent, autoritatile de la Budapesta nu a organizat niciun cetru de primire a refugiatilor in contextul in care toate sondajele de opinie dau ca certa respingerea planului propus de Uniune, in acest caz Ungaria considerand ca este eliberata de orice obligatie in privinta eforturilor europene.

Viktor Orban a promis sa traduca rezultatul consultarii ‘intr-un sistem de legi’ in Ungaria, fara a da insa alte detalii.
Intr-un articol aparut sambata și menit a mobiliza tabara care se opune planului UE, favorita in sondaje, Orban a scris ca cetatenii ungari au ‘datoria’ sa ajute guvernul sa combata deciziile ‘elitei de la Bruxelles’.

Comisia Europeana afirma ca referendumul nu va avea niciun impact juridic asupra angajamentelor adoptate. ‘Statele membre au responsabilitatea legala de a aplica deciziile adoptate’, a reamintit in cursul acestei saptamani comisarul pentru migratii, Dimitris Avramopoulos.

In practica, planul de ‘relocalizare’ intre statele UE a 160.000 de solicitanti de azil, adoptat in urma cu un an, este pus cu greu in miscare, numai cateva mii de persoane fiind ‘relocalizate’.

Stiri pe aceeasi tema

Michael Schumacher da primele semne de revenire

Bogdan

Televiziunea de stat din Siria a anuntat ca seful ISIS a fos omorat sambata in urma unui raid aerian

Delia Ion

Vaccinul impotriva coronavirusului dezvoltat de Israel cu Johnson & Johnson a intrat in ultima etapa a studiilor clinice 

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult