MAE: Bulgaria a introdus controale suplimentare la frontiera
Externe

Ungaria sustine aderarea imediata a Bulgariei la Spatiul Schengen

Ungaria a anuntat decizia de a sustine aderarea imediata a Bulgariei la Spatiul Schengen, conform declaratiei facute de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, la Sofia. Acesta a laudat masurile de securitate aplicate „in vremuri dificile” de Guvernul bulgar, mai ales gardul construit pe un segment al frontierei bulgaro-turce si a subliniat ca acest lucru arata ca Bulgaria este pregatita pentru a adera la Schengen.

„Bulgaria a finalizat constructia unui gard pe un segment de frontiera destul de mare si va continua lucrarile”, a declarat Szijjarto, citat de MTI.

„Aceste masuri arata ca Bulgaria este pregatita pentru aderarea la Schengen, pentru ca a demonstrat in vremuri dificile ca isi poate proteja frontierele”, a mai spus ministrul de Externe, Peter Szijjarto.

„Uniunea Europeana, care ia astfel de hotarari, trebuie sa ia in considerare acest lucru. Ungaria propune ca Bulgaria sa devina membra a Spatiului Schengen cu efect imediat”, a subliniat seful diplomatiei de la Budapesta.

In cadrul masurilor antiimigratie, Bulgaria a construit un gard de sarma ghimpata inalt de trei metri pe un segment de 80 de kilometri, la frontiera comuna cu Turcia. La randul sau, Ungaria a construit garduri metalice la frontierele cu Serbia si Croatia, semnaland de mai multe ori ca ar putea lua masuri similare la granita cu Romania.

Articole asemănătoare

Initiativa fara precedent in Diaspora! O romanca a mobilizat voluntari din toata Europa sa adopte un sofer de TIR de Craciun si Revelion

Lucy Ionesco

OMV vrea sa vanda camp petrolier in Marea Nordului

Lucy Ionesco

Seful diplomatiei UE: Europa a fost naiva in relatia sa cu China, dar abordarea sa incepe sa fie mai realista

Lucy Ionesco