Externe

Ungaria vrea gard de sarma ghimpata la granita cu Romania

Ungaria va ridica un gard de sarma la granita cu Romania. Ministerul de Externe din Ungaria a anuntat ca autoritatile din aceasta tara au decis sa ridice un gard de sarma pe o portiune a frontierei cu Romania. La un prim calcul, noul gard de sarma ghimpata care se va construi la granita dintre Romania si Ungaria va avea aproximativ 26 de km.

Ridicarea acestui gard, potrivit sefului diplomatiei ungare, este necesara intrucat imigrantii isi schimba rutele de deplasare, dupa ce mai multe tari fie au inasprit controalele la frontiera, fie le-au blocat accesul.

Ungaria si-a inchis frontiera cu Serbia. Refugiatii, obligati sa treaca pe campuri minate prin Croatia (presa)

Cotele obligatorii pentru distribuirea refugiatilor intre tarile UE nu intrunesc majoritatea

Guvernul Ungariei a decis sa inceapa lucrarile de pregatire la sol pentru construirea unui gard la granita cu Romania pentru a tine departe imigrantii in cazul in care acestia si-ar schimba ruta de traversare dinspre Serbia, a anuntat ministrul de Externe Peter Szijjarto, citat de Reuters. Szijjarto a mai spus ca a informat Ministerul roman de Externe in legatura cu construirea noului gard, care va prelungi gardul deja existent de 175 km cu cativa kilometri de-a lungul frontierei cu Romania, pana deasupra raului Mures.

Polonia si Belgia, pregatite sa inchida frontierele pentru refugiati

„Am decis sa incepem lucrarile de pregatire pentru construirea unui gard incepand de la granita comuna Ungaria – Serbia – Romania, care va avea o lungime rezonabila, pentru cazul in care presiunea migrantilor se va schimba dinspre Serbia spre Romania”, a spus ministrul maghiar de externe intr-o conferinta de presa.

Reamintim ca Ungaria a construit un gard la granita cu Serbia, a adoptat legi draconice privind imigratia ilegala, a trimis militari la granita de sud si a decretat stare de criza in judetele de la granita cu Serbia – totul pentru a opri refugiatii si imigrantii care vin din Orientul Mijlociu si nordul Africii spre Germania, via Ungaria.

Stiri pe aceeasi tema

Turcia a incheiat un acord preliminar cu Israel pentru normalizarea relatiilor diplomatice

Cristiana Petrariu Bota

Uniunea Europeana isi inchide granitele pentru cetatenii din afara spatiului european cu scopul de a impiedica raspandirea COVID-19

Cristiana Petrariu Bota

Donald Trump, declaratii controversate cu privire la Coreea de Sud

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult