Social

Uniforma obligatorie pentru elevii din invatamantul prescolar si preuniversitar

Uniforma scolara ar putea deveni obligatorie. Un grup de deputati PSD au depus o initiativa legislativa potrivit careia elevii din invatamantul prescolar si preuniversitar de stat si privat ar putea fi obligati sa poarte uniforme. Masura este motivata prin faptul ca in acest mod ar putea fi evitate situatiile „in care fetitele care poarta fuste scurte atrag privirile baietilor”.

Potrivit initiatorilor, implementarea acestei masuri conduce la prevenirea si combaterea violentei in scoli, la impunerea „unei anumite discipline, respect si bun gust”, la evitarea „discriminarii dintre elevii saraci si cei care provin din familii instarite”, la promovarea egalitatii de sanse si la „mentinerea decentei, evitandu-se situatiile in care fetitele care poarta fuste scurte atrag privirile baietilor din clasa sau din scoala”.

Modelele uniformelor si semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administratie al unitatii de invatamant impreuna cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor.

Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achizitionarea acestor uniforme.

Stiri pe aceeasi tema

A murit Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de teatru si film ai Romaniei

Ioana Badulescu

Cea mai rece zi de 22 iunie din ultima jumatate de secol

Cristiana Petrariu Bota

Regulile pentru concursul de directori de spitale se schimba. Ce modificari aduce Guvernul prin OUG

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult