Unirea Principatelor Romane, evenimente la Iasi. Concert extraordinar la Casa de cultura a Studentilor
Social Stiri locale

Unirea Principatelor Romane, evenimente la Iasi. Concert extraordinar la Casa de cultura a Studentilor

Unirea Principatelor Romane este marcata la Iasi printr-o serie de evenimente. Dirijorul Horia Andreescu revine la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”Moldova” din Iasi in cadrul unui concert extraordinar vocal-simfonic dedicat Unirii Principatelor Romane, in seara de 23 noiembrie, ora 19.00 la Casa de cultura a Studentilor din Iasi, transmite leviathan.ro.

Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”Moldova” din Iasi i se alatura Corul academic ”Gavriil Musicescu”, pregatit de Bogdan Cojocaru.

Programul va cuprinde in deschidere lucrari de Johann Strauss, iar in partea a doua extrase din muzica filmului Mircea cel Intelept de Adrian Enescu si Poema Romana de George Enescu.

Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii ”George Enescu” din Bucuresti, orchestra pe care a dirijat-o prima oara in anul 1987. Pana in 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic si dirijorul sef al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. In anii ’80 si ’90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda si Capela de Stat din Schwerin. Recunoscut mai ales pentru interpretarile de referinta ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz sau Bartók si pentru relatia privilegiata pe care o are cu superstarurile artei interpretative, Horia Andreescu este, in acelasi timp, un remarcabil promotor al muzicii noi si al tinerelor talente. Este frecvent invitat sa participe la jurizarea unor competitii internationale, iar prin activitatea sa de profesor asociat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti contribuie esential la cresterea noilor generatii de instrumentisti si dirijori.

De-a lungul timpului, a dirijat ansambluri de exceptie precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comica din Berlin, Orchestra Simfonica din Londra, Filarmonica Regala din Londra, Orchestra Nationala a Rusiei, Orchestra Simfonica BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkjavik, Alabama si Taipei, orchestrele radio din Viena, Leipzig, Hamburg, Köln, Copenhaga, Madrid, Katowice, Sofia si Ljubljana, cele trei ansambluri ale Radioului Olandez, orchestrele filarmonice din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Johannesburg si Nagoya, orchestrele de camera din Israel si Olanda, Orchestra Arenei din Verona, Collegium Musicum Copenhaga si ansamblul Modern din Frankfurt.

Stiri pe aceeasi tema

Ioanel Sinescu, ales rector al UMF Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

ATENTIE SOFERI! Se schimba viteza maxima cu care se va putea circula in localitate!

Delia Ion

Locuri de munca in judetul Neamt. Ce posturi vacante sunt in acest moment in institutiile publice nemtene

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult