Comisia Europeana propune mecanismul de taiere a fondurilor europene pentru tarile membre UE care incalca statul de drept
Economie Politica

Uniunea Europeana ar putea taia accesul Romaniei la fondurile europene, dupa iesirea Marii Britanii din UE

Uniunea Europeana ar putea lua in calcul o varianta care ar putea lovi puternic Romania din punct de vedere economic: să taie accesul tarii noastre la fondurile europene. Asta in conditiile in care ieșirea Marii Britanii din UE va duce la scaderea bugetului, iar concurența pentru banii UE va crește în defavoarea țărilor din Est. 

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai a declarat pentru Evenimentul Zilei că oficialii europeni urmăresc ca, după finalizarea Brexit, unele state membre UE, inclusiv România, să nu mai aibă acces la fonduri europene.

Eurodeputata a susținut că după ieșirea Marii Britanii bugetul va scădea, iar concurența pentru banii UE va crește în defavoarea țărilor din Est.

Norica Nicolai a explicat mecanismul prin care se încearcă să se ajungă la asta, o tentativă care a eșuat în urmă cu doi ani.

„Se încearcă să se ajungă la retragerea fondurilor pentru încălcarea statului de drept. Doar că nu există o definiție a statului de drept. Acum doi ani s-a propus ceva similar, dar mecanismul a eșuat deoarece țările mari nici nu au vrut să audă de o imixtiune a Uniunii. Ar mai fi o posibilitate, să ducă mecanismul în Consiliul European și atunci va fi demolator pentru că va fi condiționată de Iohannis. Care, sigur va spune să se taie fondurile pentru România, că așa îi spune Germania să facă”, a declarat europarlamentara. Ea i-a acuzat pe liderii europeni de „duplicitate și de fariseism”.

 

Stiri pe aceeasi tema

Basescu ii cere premierului sa opreasca modificarile la Codul Fiscal: Va asumati impingerea populatiei intr-un dezastru

Ioana Badulescu

Sulfina Barbu la DNA in dosarul finantarii campaniei electorale a PDL din 2012

Cristiana Petrariu Bota

Potentialii candidati ai PSD la Primaria Capitalei, testati in sondaje interne repetate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult