Comisia Europeana propune mecanismul de taiere a fondurilor europene pentru tarile membre UE care incalca statul de drept
Economie Politica

Uniunea Europeana ar putea taia accesul Romaniei la fondurile europene, dupa iesirea Marii Britanii din UE

Uniunea Europeana ar putea lua in calcul o varianta care ar putea lovi puternic Romania din punct de vedere economic: să taie accesul tarii noastre la fondurile europene. Asta in conditiile in care ieșirea Marii Britanii din UE va duce la scaderea bugetului, iar concurența pentru banii UE va crește în defavoarea țărilor din Est. 

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai a declarat pentru Evenimentul Zilei că oficialii europeni urmăresc ca, după finalizarea Brexit, unele state membre UE, inclusiv România, să nu mai aibă acces la fonduri europene.

Eurodeputata a susținut că după ieșirea Marii Britanii bugetul va scădea, iar concurența pentru banii UE va crește în defavoarea țărilor din Est.

Norica Nicolai a explicat mecanismul prin care se încearcă să se ajungă la asta, o tentativă care a eșuat în urmă cu doi ani.

„Se încearcă să se ajungă la retragerea fondurilor pentru încălcarea statului de drept. Doar că nu există o definiție a statului de drept. Acum doi ani s-a propus ceva similar, dar mecanismul a eșuat deoarece țările mari nici nu au vrut să audă de o imixtiune a Uniunii. Ar mai fi o posibilitate, să ducă mecanismul în Consiliul European și atunci va fi demolator pentru că va fi condiționată de Iohannis. Care, sigur va spune să se taie fondurile pentru România, că așa îi spune Germania să facă”, a declarat europarlamentara. Ea i-a acuzat pe liderii europeni de „duplicitate și de fariseism”.

 

Stiri pe aceeasi tema

Rudolph Giuliani, avocatul lui Trump, i-a trimis o scrisoare presedintelui Iohannis in care cere verificarea protocoalelor PG-SRI si stoparea presiunilor asupra judecatorilor

Ioana Badulescu

Amnistia fiscala promovata de Guvern ar ajuta firmele lui Liviu Dragnea si Sebastian Ghita

Ioana Badulescu

ASOCIATIA M10, lansata duminica de Monica Macovei: 10 inseamna decalogul celor 10 porunci

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult