15.2 C
România
22 octombrie 2020
Donald Trump
Externe

Uniunea Europeana taxeaza produsele care provin din SUA, incepand de astazi. Printre produsele americane taxate: Untul de arahide, whisky-ul, blugii si motocicletele

Tarifele UE pe unele importuri de produse americane au intrat în vigoare astăzi ca răspuns la decizia președintelui Donald Trump de a impune tarife de 25% pe importurile oțel și de 10% pe cele de aluminiu. Printre produsele americane ce vor fi taxate de astăzi de UE se numără oțelul și aluminiul, dar și bunuri de larg consum americane populare, cum ar fi: untul de arahide,Whisky-ul, blugii și motocicletele.

„Nu am vrut să ajungem aici”, a spus comisarul european al comerțului Cecilia Malmstrom, adăugând că decizia „unilaterală și nejustificată” a Statelor Unite a obligat UE să răspundă cu aceeași monedă. Ea a mai spus că tarifele europene vor fi abolite de îndată de Washingtonul își va anula propriile tarife, notează Express.

Daimler, care deţine Mercedes, a scăzut cu 4,2% pe piaţa de capital în această săptămână, BMW a scăzut cu 3%, iar Volkswagen a scăzut cu 3%. Iar BMW a avertizat că au nevoie de „opțiuni strategice”, pe măsură ce tensiunile comerciale se intensifică.

UE a făcut astăzi represalii față de noile tarife ale lui Trump răspunzând cu aceeaşi monedă. Din start este un război care dăunează în primul rând consumatorilor prin creșterea prețurilor și dăunează exportatorilor pe măsură ce costurile cresc. UE, care are rolul de a proteja piața unică, întreprinderile mari din Europa și pe fermieri, din acest motiv,de astăzi, a trecut la taxarea produselor americane.

Stiri pe aceeasi tema

Premierul moldovean Chiril Gaburici risca sa fie pus sub acuzare pentru ca si-a falsificat diploma de studii

Cristiana Petrariu Bota

Marea Britanie sustine ca Romania blocheaza negocierile pentru Brexit

Ioana Badulescu

Wizz Air si Ryanair au anuntat modificari ale politicilor privind bagajele, valabile de la 1 noiembrie 2018

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult