La Iasi se deschide un laborator de biologie moleculara special amenajat pentru testarea probelor in vederea detectarii Covid-19
Social Stiri locale

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi si-a suspendat activitatea, cursurile se vor desfasura online

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa” din Iaşi își va închide porțile vreme de două zile, pe 9 și pe 10 martie. Decizia a fost luată de Consiliului de Administraţie al Universităţii în contextual măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Este a doua universitate care își suspendă activitățile cu studenții după Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” din București.

Conducerea Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa” a decis ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii, iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online.

„În perioada 9-10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit. Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz (…), în spaţiile de învăţământ ale Universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020”, se precizează într-un comunicat al UMF.

Universitatea ieșeană este a doua, după Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București care a decis suspendarea activităților pentru studenți. Conducerea Universității „Carol Davila” a decis să suspende cursurile și examenele pentru toți studenții facultăților începand cu data de 09.03.2020 și până la data de 31.03.2020.

 

Stiri pe aceeasi tema

Refugiati cazati la Vama Veche, localnicii nu sunt bucurosi de oaspeti necunoscuti

Cristiana Petrariu Bota

Oprescu ramane internat la Spitalul Universitar si va fi supus unei noi interventii

Cristiana Petrariu Bota

Andrei Gheorghe, In Memoriam! Priveghi atipic la Galeria de Arta Mobius. In loc de sicriu, cei care l-au admirat se vor putea reculege la fotografiile jurnalistului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult