Universitatea Hyperion a obtinut Carta Erasmus pentru Invatamantul Superior, studentii urmand a beneficia de activitati finantate prin Erasmus+
Examene Social

Universitatea Hyperion a obtinut Carta Erasmus pentru Invatamantul Superior, studentii urmand a beneficia de activitati finantate prin Erasmus+

Universitatea Hyperion a obtinut Carta Erasmus pentru Invatamantul Superior (Erasmus Charter for Higher Education – ECHE), ceea ce ii asigura cadrul european pentru colaborare internationala la nivel universitar in cadrul programului Erasmus+.

Astfel, studentii Universitatii Hyperion vor beneficia de activitati finantate prin Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educatie, formare, tineret si sport in perioada 2014 – 2020.

Erasmus+ reuneste sapte programe ale Uniunii Europene in domeniul educatiei, formarii, tineretului si sustine, pentru prima data, sportul. Cele sapte programe europene de finantare reunite sunt: Invatare pe Tot Parcursul Vietii, Tineret in Actiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink si programul de cooperare cu tarile industrializate.

Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioada de sapte ani (2014 – 2020), Erasmus+ isi propune sa contribuie la dezvoltarea competentelor si angajabilitatii (capacitatii de insertie profesionala) prin oferirea unor oportunitati de educatie, formare si activitati de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decat nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2007-2013 si reflecta importanta pe care UE o acorda acestor domenii si angajamentul de a investi in ele.

Erasmus+ ofera unui numar de peste 4 milioane de europeni, posibilitatea de a studia, de a se forma, de a castiga experienta profesionala si de a participa la programe de voluntariat in alte tari.

Totodata, finanteaza parteneriate transnationale intre diferite organizatii si institutii de educatie, formare si tineret, cu scopul de a coopera si de a construi punti intre sistemul educational si campul muncii prin care sa faciliteze acoperirea deficitului de competente necesare astazi.

Stiri pe aceeasi tema

Conditii si documente pentru organizarea de concerte, spectacole si intruniri

Cristiana Petrariu Bota

Anunt facut de Politia Romana cu privire la traditionalul sejur la mare de 1 mai

Cristiana Petrariu Bota

Cadrele medicale din spitalele din Bucuresti ar putea primi locuinte de serviciu, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB din 4 mai

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult