Universitatile din Romania finantate de la buget s-au transformat in veritabile SRL-uri. Mai puţin de 10% din totalul locurilor de la Marină sunt subvenţionate de la buget, noteaza cei de la RFI, citand Jurnalul National. Se face referire la Universitatea Maritima Constanta, Academia Navala din Constanta si Colegiul Nautic de la Mogosoaia. Vedeti mai jos ce locuri au fost anuntate pentru Admiterea 2016 – 2017 la Academia Navala Mircea cel Batran din Constanta.
Universitatea Maritimă Constanţa, Academia Navală din Constanţa şi Colegiul Nautic Român de la Mogoşoaia scot circa 1.500 de marinari pe an. Doar jumătate din absolvenţi reuşesc să se angajeze pe vapoare. 250 de milioane de euro este suma pe care o aduc în ţară, an de an, marinarii români.
CE LOCURI SCOATE LA CONCURS ACADEMIA NAVALA CONSTANTA
Oferta de școlarizare a Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” din Constanța cuprinde 47 locuri pentru concursul de admitere la Secția Militară și alte 802 locuri la Secția Civilă.
La Secţia militară, 4 locuri sunt pentru femei, iar specializările sunt Navigaţie, Hidrografie şi Echipamente Navale, Electromecanică Navală.
Cele 802 locuri de la Secţia civilă, cu taxă, sunt repartizate pe forme de învățământ și programe de studii universitare de licenţă în specializările Navigaţie şi transport maritim şi fluvial, Inginerie şi Management Naval şi Portuar, Electromecanică Navală şi Electromecanică, iar pentru programe de studii universitare de masterat în specializările Științe Nautice, Sisteme Electromecanice Navale, Inginerie şi Management Naval şi Portuar şi Managementul Sistemelor Logistice.
Pentru învățământul cu frecvență, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” acordă din fonduri proprii 30 de burse de studii. Depunerea dosarelor candidaţilor pentru concursul de admitere va avea loc în perioada 9-27 iulie.
Academia Navală “Mircea cel Bătrân” a fost evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, în anul 2015, obţinând calificativul Grad de încredere ridicat și toate programele de studii sunt acreditate și se regăsesc în Hotărârile de Guvern ale României, emise anual. Academia Navală este succesoarea Școlii Speciale pentru Ofițerii și Subofițerii din Corpul Flotilei, înființată la Galați la data de 17 noiembrie 1872.