9.2 C
România
18 octombrie 2021
Universitatea Petru Maior va fuziona cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures
Social

Universitatea Petru Maior va fuziona cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures

Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureș va intra în componența Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Senatele celor două instituții au decis pe 18 aprilie să fuzioneze, prin absorbție. “Principiul o universitate într-un oraș este un principiu internațional. Există un număr însemnat de exemple în Franța, Ungaria, Germania”, a declarat pentru HotNews.ro rectorul Universității “Petru Maior”.

Decizia este contestată, însă, de UDMR, care susține că este „o încercare de a diminua rolul şi calitatea actului educaţional maghiar din România”.

Senatele Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și a Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș au decis să fuzioneze, în ședințele din 18.04.2018, anunță Universității de Medicină într-un comunicat de presă. Fuziunea se va face “prin absorbția Universității Petru Maior din Tîrgu Mureș de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș”, precizează cele două instituții de învățământ superior.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea se opune fuziunii. “”Intenţia de a unifica Universitatea de Medicină şi Farmacie cu Universitatea ‘Petru Maior’ înseamnă, practic, subminarea caracterului multicultural al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi o încercare de a diminua rolul şi calitatea actului educaţional maghiar din România. Este în interesul cadrelor universitare şi al studenţilor maghiari care studiază în această Universitate să nu fie periclitată educaţia medicală în limba maternă”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Călin Enăchescu, rectorul Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș, a declarat pentru HotNews.ro că demersul nu va pune în pericol caracterul multicultural al UMF. El “este prevăzut în lege și rămâne așa”, a precizat acesta.

Posibilitatea fuziunii a două universități este prevăzută de legea educației din 2011.

Afla detalii pe site-ul hotnews.ro

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul de Interne sustine abrogarea prevederii care permite iesirea la pensie a politistilor la 44 ani

Cristiana Petrariu Bota

Mitica Dragomir, audiat la DNA Pitesti intr-un dosar de trafic de influenta

Cristiana Petrariu Bota

Cutremure succesive in Romania in ultimele 24 de ore

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult