12.2 C
România
6 octombrie 2022
Universitatea Petru Maior va fuziona cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures
Social

Universitatea Petru Maior va fuziona cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures

Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureș va intra în componența Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Senatele celor două instituții au decis pe 18 aprilie să fuzioneze, prin absorbție. “Principiul o universitate într-un oraș este un principiu internațional. Există un număr însemnat de exemple în Franța, Ungaria, Germania”, a declarat pentru HotNews.ro rectorul Universității “Petru Maior”.

Decizia este contestată, însă, de UDMR, care susține că este „o încercare de a diminua rolul şi calitatea actului educaţional maghiar din România”.

Senatele Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și a Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș au decis să fuzioneze, în ședințele din 18.04.2018, anunță Universității de Medicină într-un comunicat de presă. Fuziunea se va face “prin absorbția Universității Petru Maior din Tîrgu Mureș de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș”, precizează cele două instituții de învățământ superior.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea se opune fuziunii. “”Intenţia de a unifica Universitatea de Medicină şi Farmacie cu Universitatea ‘Petru Maior’ înseamnă, practic, subminarea caracterului multicultural al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi o încercare de a diminua rolul şi calitatea actului educaţional maghiar din România. Este în interesul cadrelor universitare şi al studenţilor maghiari care studiază în această Universitate să nu fie periclitată educaţia medicală în limba maternă”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Călin Enăchescu, rectorul Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș, a declarat pentru HotNews.ro că demersul nu va pune în pericol caracterul multicultural al UMF. El “este prevăzut în lege și rămâne așa”, a precizat acesta.

Posibilitatea fuziunii a două universități este prevăzută de legea educației din 2011.

Afla detalii pe site-ul hotnews.ro

Related posts

Premierul l-a demis pe seful CNAS, Razvan Vulcanescu. Noul sef ar putea fi Vasile Ciurchea, anchetat de procurorii anticoruptie intr-un dosar care vizeaza contractele privind sistemul informatic

Ioana Badulescu

VIGOROUS WARRIOR 2019 – Cel mai mare exercitiu NATO cu focus medical, organizat in cooperare cu MApN

Lucy Ionesco

Campanie anti-fake news in criza coronavirusului: ”Nu crede tot ce primesti pe Facebook sau WhatsApp”

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult