Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Examene

Universitatile din Romania vor trebui sa introduca in Registrul matricol unic in termen de 30 de zile evidenta diplomelor de licenta, master si doctorat

Incepand de luni, 2 noiembrie, institutiile de invatamant superior vor introduce, in termen de 30 de zile, in Registrul matricol unic al universitatilor din Romania (RMUR), seriile si numerele actelor de studii intocmite si eliberate pentru absolventii celor trei cicluri de studii universitare (licenta, master, doctorat), precum si ale altor forme de studii, informeaza Ministerul Educatiei.

Totodata, vor fi introduse si date cu privire la numele conducatorului/conducatorilor de doctorat sub tutela caruia/carora au fost sunt organizate studiile pentru fiecare student doctorand.

Reamintim faptul ca acest Registru s-a constituit prin Legea educatiei nationale nr. 1/2011. Conform prevederilor LEN, art. 201, alin (5) „in baza de date electronica aferenta RMUR se inregistreaza si se pastreaza evidenta diplomelor universitare emise in Romania. Universitatile acreditate si Academia Romana inregistreaza seriile si numerele actelor de studii intocmite si eliberate“.

Registrul matricol unic al universitatilor din Romania a devenit functional in anul 2016, prin includerea in contractul institutional al fiecarei universitati a obligatiei de a raporta datele solicitate de Ministerul Educatiei si Cercetarii referitoare la evidenta studentilor pentru toate nivelurile de studii (licenta master, doctorat sau alte forme de studii).

„Pentru a avea un sistem functional si credibil, universitatile trebuie sa introduca toate datele necesare in acest registru, astfel incat, la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii, sa existe o evidenta centralizata a diplomelor si a certificatelor universitare. Este si acesta un pas spre o Romanie moderna”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

In 2018, functionarea RMUR a fost detaliata prin ordinul ministrului educatiei nr. 3.714/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementandu-se faptul ca institutiile de invatamant superior de stat si particulare din Romania, acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu si Academia Romana, au responsabilitatea si obligatia sa inregistreze in RMUR „seria si numarul actelor de studii emise pentru absolventii inscrisi la toate ciclurile de studii universitare (licenta, master, doctorat) si la alte forme de studii“.

 

Stiri pe aceeasi tema

Notele şi absenţele elevilor ar putea fi publicate zilnic în „Catalogul Online”, gestionat de şcoli.

Teodora Badescu

CLASA PREGATITOARE 2016, OBLIGATORIE! Copiii vor putea intra in clasa I doar dupa absolvirea clasei zero

Cristiana Petrariu Bota

UMF Carol Davila demareaza seria proiectelor din cadrul Centrului de inovatie si e-Health – CieH

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult