Gabriel Oprea a participat la reuniunea de tineret a UNPR de la Poiana Brasov - Comunicat de presa
Politica

UNPR spune NU la motiunea de cenzura a PNL

UNPR nu voteaza motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta. Intr-un comunicat transmis presei, UNPR „isi reafirma sustinerea pentru coalitie, pentru guvernul din care face parte si pentru presedintele Romaniei, pe problemele ce tin de securitatea nationala”. 

„UNPR nu va vota motiunea de cenzura la adresa Guvernului”, se mai precizeaza in comunicat. Anuntul vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat ca ar fi un rezultat bun daca motiunea de cenzura a PNL va trece de Parlament. De asemenea, liderii PNL s-au intalnit cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. La finalul discutiilor cu UDMR, Vasile Blaga a anuntat ca, in cursul zilei, PNL va purta negocieri si cu UNPR. Partidul lui Gabriel Oprea a iesit insa la rampa cu acest comunicat de presa prin care anunta ca nu va vota motiunea de cenzura.

Cum va vota UDMR la motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului

„Ca de fiecare data, UNPR opteaza pentru stabilitate si consecventa, doua atuuri pe care Romania le-a avut in ultimii ani si datorita carora rezultatele guvernarii incep sa se simta in viata de zi cu zi a cetatenilor. Prin deciziile sale, Uniunea a contribuit in mare masura la consolidarea acestui climat de stabilitate si isi va continua activitatea politica respectand aceleasi principii. Suntem corecti cu partenerii nostri, ne respectam cuvantul dat si suntem in continuare in slujba prosperitatii si sigurantei romanilor, adica in slujba interesului national. Prin optiunile asumate, consideram ca venim in intampinarea asteptarilor legitime ale simpatizantilor nostri, dar si ale romanilor in general. Oamenii vor rezultate in economie, vor un nivel de trai mai ridicat, vor mai mult respect pentru valorile nationale si vor garantii sporite de securitate nationala si siguranta publica.

Motiunea PNL impotriva Guvernului se va vota pe 29 septembrie

UNPR este un partid national, care isi propune sa participe la indeplinirea acestor asteptari prin toate deciziile sale. Consideram ca acest guvern este unul bun si trebuie sa mearga mai departe. In plan politic, suntem alaturi de partenerii nostri din PSD, continuam parteneriatul corect cu Presedintele Romaniei si incurajam dialogul orientat spre consens atat intre Putere si Opozitie, cat si intre partide si societate. Avem nevoie de acest consens, dar el trebuie sa vizeze prioritatile romanilor si nu prioritatile partidelor. Din acest motiv, UNPR nu va vota motiunea de cenzura la adresa Guvernului”, se arata in comunicatul UNPR.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor Eugen Nicolaescu a citit, miercuri, in plenul Parlamentului, textul motiunii de cenzura a liberalilor, intitulata „Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, semnata de 180 de parlamentari. Motiunea va fi dezbatuta si votata marti, 29 septembrie.

Articole asemănătoare

Comitetul Executiv al PSD se reuneste in perioada 31 august – 2 septembrie la Neptun. Viorica Dancila ar urma sa fie schimbata din functie

Ioana Badulescu

Iohannis: OUG privind contestatia in anulare este cras neconstitutionala. PSD incearca sa caute solutii pentru politicienii lor cu probleme penale

Lucy Ionesco

Iohannis, despre sesizarea ministrului Justitiei in cazul Kovesi: Nu e niciun conflict intre presedinte si Guvern si nu e niciun temei pentru sesizarea CCR

Ioana Badulescu