Unt fals pe rafturi! Magazinele vor fi vizate de controale in perioada urmatoare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 3, 2016 19:01

Unt fals pe rafturi! Magazinele vor fi vizate de controale in perioada urmatoare

Untul fals este prezent pe rafturile multor magazine din Romania. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a explicat ca in magazine sunt foarte multe produse neautentice si a dat ca exemplu un caz intalnit la Timisoara, unde produse inselatoare erau asezate strategic langa produsele care respecta reteta traditionala.

Ministrul spune ca i s-a prezentat un pachet care semana cu pachetul de unt si la culoare si la forma, dar in loc sa scrie unt scria untar, adica un unt artificial. Problema este ca oamenii nu stiu ca untarul este facut din ulei de palmier si il cumpara pe post de unt.

“Din păcate sunt foarte multe produse neautentice, cum le putem spune. Am fost la Timișoara și mi s-a prezentat un pachet care semăna cu pachetul de unt și la culoare și la formă și în loc să scrie unt scria untar, la origine unt artificial dar lumea nu știe, consumatorul nu știe – merge și vede la raft că e la jumătate de preț, dar este făcut din ulei de palmier și este un dezavantaj pentru producătorii corecți.

Vezi si: Multe produse straine vandute in Romania sunt expirate! Salamul se spala cu otet, la branza se schimba saramura

Produsele romanesti, discriminate in tara lor. Doar 30% din carnea si legumele din hipermarketuri sunt romanesti!

Am cerut și ANSVSA și ANPC să identifice aceste produse și în magazine să nu le mai găsim în același loc. Nu putem să le interzicem, dar consumatorul trebuie să știe ce conține acel pachet și să fie în cunoștință de cauză când cumpără”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu, citat de Agrointel.

Ministrul este de părere că după ce va intra în vigoare legea supermarketurilor, lucrurile vor sta cu totul altfel la rafturile din magazine: “Produsele autentice vor fi puse în raionul corespunzător, iar restul, alături. Se stabilește un procent – care este din lapte și care nu este din lapte, pe materii prime”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.