USL s-a rupt, Antonescu si Ponta intra in balans pentru Cotroceni! La cine e cartea castigatoare?

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 26, 2014 08:40

USL s-a rupt, Antonescu si Ponta intra in balans pentru Cotroceni! La cine e cartea castigatoare?

Ziua de 25 februarie va intra in istoria politica a Romaniei ca fiind ziua in care USL s-a rupt. De fapt, ca ziua in care PSD si PNL s-au dezis de promisiunile pe care le-au facut in 2012, cand au promis sa faca tot ce le sta in putere pentru a scapa tara de regimul Basesu. Ori i-au lasat puterile, ori interesele au dat pe dinafara, PNL i-a spus adio PSD-ului, asa cum Traian Basescu anunta in urma cu ceva vreme cu tremur in voce “adio PDL, astazi ne-am despartit”. 

Crin Antonescu a fost cel care, dupa o ultima convorbire tensionata cu Victor Ponta, a intrat in sedinta Delegatiei Permanente a PNL si a smuls un vot covarsitor, asa cum chiar el a spus, pentru ruperea USL si iesirea de la guvernare. Impotriva au fost sase oameni, printre care Calin Popescu Tariceanu si Radu Stroe. Tariceanu a facut, la finalul sedintei, o declaratie scurta si succinta: trebuia mai multa chibzuinta. Cu alte cuvinte, PNL trebuia sa mearga mai departe si sa faca mai multe concesii PSD-ului, astfel incat sa ramana la guvernare si sa duca mai departe Uniunea, astfel incat sa-si indeplineasca promisiunile facute electoratului.

Citeste si: Meci de adio intre Ponta si Antonescu

Nu a fost sa fie! Este interesant de vazut daca PNL va pleca la drum cu acea viziune castigatoare si mai ales daca liderul liberal Crin Antonescu va reusi sa ramana in pozitia de lider pana la alegerile prezidentiale.

Aseara am vazut un Antonescu agitat, gesticulant si pus pe barfa. A impartit sageti catre fostii parteneri de guvernare, s-a adresat electoratului ramas cu buza umflata si a gesticulat cat pentru zece conferinte de presa. Dar gestul care a dezamagit o anumita parte a electoratului liberal a fost faptul ca nu l-a invitat pe Klaus Iohannis sa ia cuvantul. Intr-un moment cheie si in conditiile in care Iohannis a fost marul discordiei in USL, ar fi fost de apreciat ca primarul Sibiului sa spuna cateva cuvinte, la incheierea socotelilor din USL.

Rezolutia adoptata marti seara de Delegatia Permanenta a PNL prevede iesirea de la guvernare, demisia in bloc a ministrilor PNL si a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta si pozitia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta. De asemenea, in rezolutie se constanta incetarea existentei USL.

Intr-o declaratie de presa facuta dupa sedinta Delegatiei Permanente, Antonescu a anuntat ca decizia de rupere a USL s-a luat cu un vot covarsitor si a adaugat ca PNL cere demisia premierului Victor Ponta, mentionand ca daca presedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor ramane in opozitie.

“Este o decizie care s-a luat cu un vot covarsitor, dar care nu s-a luat usor. Este o decizie pe care nu ne-am dorit-o, am sperat ca in formula USL se poate continua nu cu ei sau ei cu noi, ci pe calea angajamentelor pe care noi le-am facut. Toata alianta politica pe care am construit-o si am dus-o trei ani si 20 de zile a avut un sens atata vreme cat am putut spera ca lucrurile pe care le-am promis oamenilor sunt urmarite”, a spus Antonescu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.