Dan Barna, USR
Politica

USR a ramas complet fara bani dupa campania lui Dan Barna. Partidul nu ar mai avea fonduri pentru pregatirea alegerilor din 2020

Dan Barna este tot mai contestat in USR dupa infringerea suferita in primul tur al alegerilor prezidentiale. In ultimul Comitet Politic al USR, care a avut ieri o conferinta online cu o durata de aproape patru ore, acuzele au curs in valuri din partea membrilor Biroului National la adresa lui Dan Barna si a echipei sale de campanie. Unii membri au sustinut ca USR a ramas complet fara bani dupa campania pentru primul tur al prezidentialelor, iar in acest moment nu ar mai avea fonduri nici macar pentru pregatirea alegerilor din 2020.

Ana Ciceala, consilier general USR la CGMB, a solicitat chiar conducerii partidului toate inregistrarile sedintelor Biroului National USR, sugerand ca toata campania lui Dan Barna ar fi avut loc in condutii dubioase. Consilierul local Antonio Andrusceac, lider al grupului de consilieri Sector 4 Bucuresti, a subliniat ca epuizarea fondurilor din vistieria USR pune in pericol insasi existenta formatiunii politice.

Cei mai vehementi contestatari ai lui Barna au fost deputatii USR Cosette Chichirau (Iasi), unul dintre oponentii traditionali ai presedintelui USR, Silviu Dehelean (Bihor), dar si Tudor Benga (Brasov), acesta din urma solicitand punctual demisia presedintelui de partid si a echipei sale, si incheindu-si interventia chiar cu fraza ”Barna, electoratul ti-a dat o scatoalca, iar tu te ascunzi dupa fustele partidului!”.

Printre cei contestati foarte vocal de catre participantii la conferinta online a Comitetului Politic USR se numara deputatul de Timis Catalin Drula, seful de campanie al lui Dan Barna, dar si Liviu-Ionut Mosteanu, responsabilul cu comunicarea la nivel de partid. 

O alta problema dezbatuta in cadrul Comitetului Politic a fost fuziunea USR cu PLUS, partidul lui Dacian Ciolos, pe care unele voci marcante ale USR o considera ”nociva”.

In replica, Dan Barna a spus ca nu-si va da demisia de la conducerea partidului si ca va solicita membrilor USR un vot de reconfirmare in functia de presedinte.

Comitetul Politic al USR este format din 105 membri, care sunt componentii Biroului National, liderii grupurilor de consilieri locali si presedinti de organizatii judetene. ”Intrunirile” au loc o data la 2-3 luni, chiar mai des, daca este nevoie, iar in cadrul Comitetului Politic, conform statutului, se iau hotararile ”legislative” primordiale, fiind considerat un fel de parlament al USR.  

 

Stiri pe aceeasi tema

Schimbarea sefului ANAF, marul discordiei dintre Grindeanu si Dragnea

Delia Ion

Gafa la Euronews! Numele lui Victor Ponta, scris gresit de jurnalisti

Clotilde Armand ar fi castigat Primaria Sector 1, potrivit sondajelor Exit Poll

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult