Nicusor Dan, un candidat antisistem care are cel mai mult de castigat de pe urma alegerilor locale
Politica

USR merge singura la alegerile parlamentare. Nicusor Dan: Intr-o luna anuntam filialele din tara

Uniunea Salvati Bucurestiul (USR) merge singura la alegerile parlamentare, a anuntat presedintele formatiunii, Nicusor Dan, care a mai adaugat ca intr-o luna anuntam filialele din tara. USR a fost contactata de aproximativ 4.000 de oameni si grupuri, a mai spus Nicusor Dan, iar peste aproximativ o luna ar putea fi anuntata constituirea unor filiale ale Uniunii Salvati Romania.

„Ne-au scris cam 4.000 de oameni si grupuri. Sunt vreo 20 de oameni din USB/USR care se ocupa sa aiba dialog cu toti acesti oameni. Probabil ca intr-o luna o sa incepem sa anuntam filialele care se constituie. Tinta noastra este sa avem intr-un termen rezonabil cel putin o filiala intr-un judet”, a afirmat Nicusor Dan.

Acesta a adaugat ca a purtat discutii personal cu oameni din Calarasi, Ploiesti, Constanta, Galati si Ramnicu Valcea, dar ca a vorbit si telefonic cu cei care si-au manifestat dorinta de a infiinta filiale USR. In acelasi timp, Nicusor Dan spune ca USR nu va face aliante.

„Nu facem aliante. Am spus de la inceput ca nu facem aliante si ca mergem singuri la parlamentare. Probabil ca nu vom face aliante nici cu partidele noi, ci vom incerca sa ii aducem impreuna pentru ca este pragul electoral foarte mare”, a precizat el.

Legea electorala prevede ca pragul de intrare in parlament este de 5% pentru un partid politic, iar in cazul aliantelor politice si aliantelor electorale, la pragul de 5% se adauga, pentru al doilea membru al aliantei 3% din voturile valabil exprimate pe intreaga tara si, pentru fiecare membru al aliantei, incepand cu al treilea, cate un singur procent din voturile valabil exprimate in toate circumscriptiile electorale, fara a se putea depasi 10% din aceste voturi.

Stiri pe aceeasi tema

Robert Negoita si-a dat demisia de la PSD Bucuresti, Gabriela Firea este noul presedinte al organizatiei

Cristiana Petrariu Bota

Comunicat deputat Costel Alexe ,,Alianţa PSD-PPDD reprezintă mesajul – «ne putem alia cu oricine, plătim cât este nevoie»”

Teodora Badescu

Ioan Rus, despre linia de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult