24.5 C
România
17 septembrie 2021
Dan Barna, USR
Politica

USR va contesta noul regulament al Camerei Deputatilor. Dan Barna: Sunt curios daca vom vedea jandarmi cu bastoane si tunuri cu apa pentru a ne da afara din Parlament

Noul regulament al Camerei Deputaților, adoptat recent de forul legislativ, potrivit căruia deputații care ”tulbură” anumite ședințe vor fi scoși din sală, este absurd și interzice practic dreptul la reprezentare, motiv pentru care Uniunea Salvați România (USR) îl va contesta la Curtea Constituțională, spune la RFI deputatul Dan Barna, președintele USR.

”Au adoptat un regulament cât se poate de absurd, care nu poate fi respectat, un regulament care interzice dreptul la reprezentare. Nu avem cum să respectăm un regulament care prevede că deputații pot fi scoși afară din Parlament la simpla solicitare a președintelui Camerei Deputaților. Toate manifestările noastre au fost profund pașnice. Mesajele noastre nu sunt decât mesajele alegătorilor noștri, care ne-au ales prin vot. Acest regulament interzice practic dreptul la reprezentare și tocmai din acest motiv îl vom contesta la Curtea Constituțională… Chiar sunt curios dacă vom vedea venind jandarmi cu bastoane, tunuri cu apă, gaze lacrimogene, pentru a ne târâ afară din Parlamentul României. E interesant de văzut cât de departe va merge acest abuz”, spune Dan Barna.

El apreciază că, în loc să se preocupe cu astfel de probleme, coaliția PSD-ALDE ar trebui să dea atenție adevăratelor probleme care interesează cetățenii: evenimentele din 10 august și pesta porcină:

”Chiar ieri în Parlament au refuzat efectiv înființarea a două comisii, la cererea opoziției, pentru cercetarea evenimentelor din 10 august și pentru pesta porcină. Deci aceste teme care interesează cu adevărat cetățenii sunt refuzate de PSD. Deci Parlamentul, care pretinde că reprezintă cetățenii, a refuzat să-și pună pe agendă cele mai importante teme sociale”.

Referitor la inițiativa USR ”Fără penali în funcții publice”, Barna speră ca, după strângerea a 1 milion de semnături, aceasta să intre în dezbaterea Parlamentului și, chiar dacă nu va fi votată, să deschidă calea către un referendum național.

Stiri pe aceeasi tema

Traian Basescu: Bine ai venit Mohammad Munaf! In sfarsit, epopeea rapirii ziaristilor in Irak pare sa se fi terminat

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis este asteptat sa emita astazi decretul de prelungire a starii de urgenta cu inca 30 de zile

Cristiana Petrariu Bota

Ion Cristoiu, despre Valeri Kuzmin – noul ambasador al Rusiei la Bucuresti: Rusia a schimbat iarna romaneasca cu cea siberiana

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult