Utilizarea cardului de sanatate fara drept constituie infractiune

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 29, 2017 21:17

Utilizarea cardului de sanatate fara drept constituie infractiune

Utilizarea fără drept a cardului de sănătate constituie infracțiune, a decis Guvernul in şedința de astăzi. Cardul de sănătate este un document personal, netransmisibil, iar validarea cu cardul de sănătate a serviciilor medicale reprezintă acordul implicit al asiguraților pentru plata acestor servicii din fondul de sănătate.

Pe de altă parte, utilizarea fără drept a cardului de sănătate de către furnizorii de servicii în scopul raportării și validării unor servicii ( medicale/medicamente/dispozitive medicale), constituie acum infracţiune şi se pedepseşte conform legii (art. 327 din Codul penal – falsul privind identitatea).

Guvernul a modificat și completat Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii în sensul punerii sale în concordanță cu prevederile Codului fiscal și pentru crearea cadrului legal suplimentării Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS), în vederea asigurării accesului pacienților la serviciile de sănătate.

Noile reglementări sunt cuprinse într-o Ordonanță de Urgență adoptată miercuri de Guvern.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Iti recomandam: Laura Dracea, medicul care a ajutat sute de cupluri sa devina parinti cu ajutorul FIV: Nu amanati cea mai importanta decizie legata de viitorul familiei!

OUG in sanatate. Guvernul a adoptat o serie de reglementari care vin in concordanta cu prevederile din Codul Fiscal

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.